Το γνωστοποίησε ο δικηγόρος της Ροντόλφ Μποσελού
Η επικεφαλής της γαλλικής ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν θα εφεσιβάλει την εις βάρος της καταδικαστική απόφαση, γνωστοποίησε ο δικηγόρος της Ροντόλφ Μποσελού. Η Μαρίν Λεπέν κρίθηκε ένοχη σήμερα για κατάχρηση δημοσίου χρήματος από δικαστήριο του Παρισιού και καταδικάστηκε σε στέρηση του δικαιώματος του εκλέγεσθαι για πέντε χρόνια. «Αυτό είναι ένα πλήγμα για τη δημοκρατία», είπε σε δημοσιογράφους έξω από τα κεντρικά γραφεία του ακροδεξιού κόμματος Εθνικός Συναγερμός στο Παρίσι.
Η «ποινή», σημαίνει ότι η Λεπέν δεν θα μπορέσει να είναι υποψήφια για την προεδρική του 2027, δηλαδή για τέταρτη υποψηφιότητα που την είχε μάλιστα ανακοινώσει πριν από λίγους μήνες. Η ίδια έφυγε από την αίθουσα του δικαστηρίου, χωρίς να περιμένει να της ανακοινώσουν την ποινή της. Υπενθυμίζεται ότι καταδικάστηκε σε τέσσερα έτη φυλάκισης, τα δύο με ηλεκτρονικό βραχιολάκι και της επιβλήθηκε 100.000 ευρώ πρόστιμο. Μάλιστα, και το κόμμα της έλαβε πρόστιμο 2.000.000 ευρώ.
Η Μαρίν Λεπέν θα είναι η πρώτη εν ενεργεία μεγάλη, σημαντική πολιτικός της γαλλικής πολιτικής σκηνής, που θα έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση και θα βρίσκεται σε κατ’οίκον πειρορισμό με βραχιολάκι. Τώρα, καλούνται όλοι στο κόμμα της Λεπέν, να αποφασίσουν ποιος θα πρέπει να την αντικαταστήσει, ποιος μπορεί να είναι ο καταλληλότερος. Ίσως ο Μπαρντελά. Μάλιστα, η ίδια η Μαρίν Λεπέν είπε την Κυριακή ότι αυτός μπορεί να γίνει πρόεδρος.
Κι όλα αυτά, ενώ δημοσκόπηση στη Γαλλία την Κυριακή έδειχνε πρώτη την Λεπέν στον πρώτο γύρο της προεδρικής εκλογής με με 33 έως 37%. «Είστε ευγενικοί, να συμπεριφέρεστε και σωστά. Αφήστε με να προχωρήσω, παρακαλώ» είπε η Μαρίν Λεπέν στους δημοσιογράφους, καθώς έβγαινε από το δικαστήριο. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο Ουγγαρία, Ιταλία εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για την καταδίκη της Μαρίν Λεπέν ενώ ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ έκανε λόγο για «παραβίαση των δημοκρατικών κανόνων».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μέχρι την κατανάλωση στα McDonald’s επηρέασε η πολιτική Τραμπ
- Επίθεση χάκερ και στα Harrods – Τρίτη βρετανική αλυσίδα που δέχτηκε κυβερνοεπίθεση
- Καρυστιανού κατά Κασσελάκη για δηλώσεις του για τα αίτια της πυρόσφαιρας
- Καιρός: Σε άνοδο η θερμοκρασία
- Αποχωρούν ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου και ο αναπληρωτής του
- Κικίλιας: Καμία αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων της ακτοπλοΐας
- Ξανά για δύο κράτη στην Κύπρο μιλάει ο Ερντογάν
- Υπεγράφη η Υπουργική Απόφαση για τον διεθνή διαγωνισμό έρευνας υδρογονανθράκων νοτίως της Πελοποννήσου και της Κρήτης
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις