Συνδικαλιστικές οργανώσεις σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν τη σημερινή Εργατική Πρωτομαγιά για να δώσουν νέα ώθηση στις μαζικές κινητοποιήσεις εναντίον της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος που προώθησε η κυβέρνηση του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.
Οι γαλλικές αρχές αναμένουν πως στις 300 και πλέον συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα θα συμμετάσχουν 500.000 ως 600.000 άνθρωποι.
Η κεντρώα κυβέρνηση του κ. Μακρόν θεωρεί τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, που προβλέπει ιδίως την αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 62 στα 64 έτη, τετελεσμένο γεγονός. Ωστόσο συνδικάτα και μέρος της αντιπολίτευσης δεν συμφωνούν, εννοούν αντίθετα να συνεχίσουν τον αγώνα εναντίον της και να αποτρέψουν την εφαρμογή των μέτρων από την 1η Σεπτεμβρίου.
Απεργιακές κινητοποιήσεις το τριήμερο προκάλεσε προβλήματα στα αεροπορικά δρομολόγια στη Γαλλία.
Στο Παρίσι αναμένεται να διαδηλώσουν 100.000 άνθρωποι και η γαλλική αστυνομία φοβάται πως θα υπάρχουν επεισόδια.
Για πρώτη φορά, στη γαλλική πρωτεύουσα θα χρησιμοποιηθούν UAVs για την επιτήρηση των κινητοποιήσεων.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ Α.Τ.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
- ΓΡ. ΣΑΡΑΝΤΗΣ Α.Β.Ε.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- Αποστολάκη: Στον «αέρα» οι ρυθμίσεις οφειλών – Οι servicers καθυστερούν την απόφαση του Αρείου Πάγου
- Paramount – Warner Bros: Διακανονισμός με 12 πολιτείες ανοίγει τον δρόμο για τη μεγάλη συγχώνευση
- Ράλι ανακούφισης στην Ευρώπη: Τεχνολογία και τράπεζες «απογείωσαν» τις αγορές
- Economist: Η παγίδα του ακριβού χρήματος απειλεί τις υπερχρεωμένες οικονομίες
- Μπέσεντ: Από τις 23 Σεπτεμβρίου οι ιρανικές αεροπορικές εταιρείες θα είναι «καθηλωμένες»
- Συμφωνία στην ΕΕ για άρση των κυρώσεων σε Ουσμάνοφ και Φρίντμαν
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








