Ποινή στέρησης του δικαιώματος του εκλέγεσθαι πέντε ετών για υπεξαίρεση δημοσίου χρήματος
Εκτός της κούρσας των γαλλικών εκλογών του 2027 τέθηκε η Μαρίν Λεπέν μετά από την απόφαση δικαστηρίου του Παρισιού, που την έκρινε ένοχη για υπεξαίρεση δημοσίου χρήματος.
Το δικαστήριο της επέβαλλε, μεταξύ άλλων, ποινή στέρησης του δικαιώματος του εκλέγεσθαι πέντε ετών κάτι που σημαίνει πως δεν μπορεί να κατέβει υποψήφια στις προεδρικές εκλογές του 2027.
Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, εκτός από την ηγέτιδα του ακροδεξιού κόμματος της Γαλλίας, ένοχοι κρίθηκαν και άλλοι 8 ευρωβουλευτές του κόμματος της, καθώς και άλλα 12 άτομα.
Σύμφωνα επίσης με την απόφαση του δικαστηρίου του Παρισιού, επί σειρά ετών το κόμμα της Μαρίν Λεπέν χρησιμοποίησε τα ευρωπαϊκά κονδύλια που είχε το δικαίωμα να λάβει από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, (της τάξης των 4 εκατ. ευρώ) για να πληρώνει, μέσω εικονικών συμβάσεων εργασίας, τα επαγγελματικά του στελέχη και όχι – ως όφειλε – τους συνεργάτες των ευρωβουλευτών του.
Το δικαστήριο αποφάνθηκε επίσης ότι η Μαρίν Λεπέν τα γνώριζε όλα αυτά από το 2009, σημειώνοντας ωστόσο ότι ο στόχος δεν ήταν ο προσωπικός πλουτισμός της.
Το δικαστήριο αποφάνθηκε επίσης ότι επί της αρχής η επιβολή της ποινής της στέρησης του δικαιώματος του εκλέγεσθαι είναι επιβεβλημένη στην περίπτωση της Μαρίν Λεπέν. Ακόμη της επιβλήθηκε φυλάκιση 4 ετών και πρόστιμο 100.000 ευρώ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ιβάν Σαββίδης: «Πακετάρει» τα μέσα ενημέρωσης και ρίχνει νέο χρήμα στο Open
- Coca Cola 3E: Τί φέρνουν στην κατανάλωση οι γεωπολιτικές εντάσεις και η αύξηση του καφέ
- Ο Τέλης Μυστακίδης χρηματοδότης του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ
- Τουρκία: Ανέβασε χάρτη στην UNESCO που χωρίζει στα δύο το Αιγαίο
- Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιοχή του Μαραθώνα
- Τραμπ από G7: «Το Ιράν θέλει αποκλιμάκωση»
- Νέα Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον ΑΘΕ και στις σήραγγες Αγ. Κωνσταντίνου – Καμένων Βούρλων
- Κύπρος: Έλαβε αιτήματα για απομάκρυνση πολιτών της ΕΕ από τη Μ. Ανατολή
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις