Θα οργανωθεί από το Ιράν οχηματοπομπή μέχρι το τέλος της εβδομάδας
Η Γαλλία ετοιμάζεται να βοηθήσει τους πολίτες της στο Ισραήλ και στο Ιράν να επαναπατριστούν την ώρα που μαίνεται η σύγκρουση εδώ και μια εβδομάδα ανάμεσα στις δύο αυτές χώρες, ανακοίνωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Νοέλ Μπαρό.
Ο Μπαρό είπε στους δημοσιογράφους ότι θα οργανωθεί από το Ιράν οχηματοπομπή μέχρι το τέλος της εβδομάδας για τη μεταφορά Γάλλων υπηκόων, που δεν έχουν τη δυνατότητα να αναχωρήσουν με δικό τους μέσο, προς τα σύνορα με την Τουρκία ή με την Αρμενία ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση στα αεροδρόμια αυτών των χωρών.
Γάλλοι πολίτες στο Ισραήλ θα μπορούν να επιβιβάζονται σε λεωφορεία από αύριο το πρωί, από το σύνορο με την Ιορδανία με προορισμό αεροδρόμια αυτής της χώρας με μια ναυλωμένη πτήση από το Αμμάν μέχρι το τέλος της εβδομάδας στη διάθεση Γάλλων πολιτών σε ευάλωτη κατάσταση ή με έκτακτες ανάγκες, διευκρίνισε ο Μπαρό.
Σε άλλες του δηλώσεις ο υπουργός επανέλαβε τη δέσμευση της χώρας του για την πραγματοποίηση διεθνούς διάσκεψης για μια λύση δύο κρατών ανάμεσα σε Ισραήλ και Παλαιστινίους.
Την περασμένη Παρασκευή, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε την αναβολή διάσκεψης για την αναβίωση της λύσης των δύο κρατών για «λόγους ασφαλείας και επιμελητείας» μετά την έναρξη των στρατιωτικών πληγμάτων από το Ισραήλ στο Ιράν.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΔΙΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΩΝ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΔΙΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΩΝ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
- Η οικονομική «D-Day» του Τραμπ κατά του Ιράν: Τι ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ
- Kosmocar: Η Αλεξία Κωστοπούλου αναλαμβάνει Group Marketing & Brand Excellence Head
- Σιτάρι: «Ανάσα» στην παγκόσμια προσφορά – Η μεγάλη απόφαση της Ινδίας
- Παπαστράτος: Αύξηση τζίρου 12,5% αλλά πτώση 31% καθαρών κερδών
- Θρίλερ με αγνοούμενο Ισπανό επιχειρηματία ανοιχτά της Πύλου
- Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Μικρές μεταβολές στα κλεισίματα
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








