Διεθνή

Γαλλία: Σφίγγουν τον κλοιό οι αγρότες στο Παρίσι

Νέες ανακοινώσεις Ατάλ τις επόμενες ημέρες

Συνεχίζεται η «πολιορκία του Παρισιού» από τους Γάλλους αγρότες, οι οποίοι πλησιάζουν στην αγορά Rungis, παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης Ατάλ να κατευνάσει την οργή τους.

Σε όλη τη Γαλλία, περίπου 10.000 διαδηλωτές εξακολουθούν να έχουν αποκλείσει περισσότερα από «100 σημεία», ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Ζεράλ Νταρμανέν.

Οι εκπρόσωποι των αγροτών «σέβονται προς το παρόν τους κανόνες. Δεν είναι παραβατικοί», υποστήριξε ο Υπουργός, ο οποίος ωστόσο υπενθύμισε «τις κόκκινες γραμμές». Η κυβέρνηση «δεν θα αφήσει» τους αγρότες να παραλύσουν το Παρίσι και τα περίχωρά του.

Τεθωρακισμένα οχήματα χωροφυλακής αναπτύχθηκαν το απόγευμα της Τρίτης στον αυτοκινητόδρομο που οδηγεί στην αγορά Ρανζίς. Σε ορισμένα φράγματα, η κατάσταση έχει γίνει κάπως τεταμένη στο Île-de-France. Τα οχήματα μπλοκάρουν τρακτέρ κοντά στο Ρουασί (σ.σ. κοντά στο αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκωλ).

Οι αγρότες συνεχίζουν την πορεία τους προς τη Λυών, με στόχο τον αποκλεισμό της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Γαλλίας.

Την Τρίτη, ο πρωθυπουργός Γκαμπριέλ Ατάλ υποσχέθηκε ότι η κυβέρνηση θα είναι «εκεί» για να ανταποκριθεί στην αγροτική κρίση, ενώ όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Γεωργίας Μαρκ Φεσνό, ο πρωθυπουργός θα κάνει νέες ανακοινώσεις ως το τέλος της εβδομάδας.

Σήμερα το απόγευμα, ο Φεσνό αναμένεται στις Βρυξέλλες «για μια σειρά συναντήσεων με στόχο την επιτάχυνση της αντιμετώπισης ευρωπαϊκών έκτακτων καταστάσεων».

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu