Η αποτυχία της κυβέρνησης να μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμα βρέθηκε στο επίκεντρο της κριτικής που άσκησαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης
Το δημοσιονομικό έλλειμμα της Γαλλίας έκλεισε το 2023 στο 5,5% του ΑΕΠ της χώρας, έναντι 4,9% που ήταν ο αρχικός στόχος.
Η αποτυχία της κυβέρνησης να μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμα βρέθηκε στο επίκεντρο της κριτικής που άσκησαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ορισμένα εκ των οποίων ζήτησαν από τον υπουργό οικονομίας Μπρούνο Λεμέρ να παραιτηθεί.
Την ανησυχία του εξέφρασε και ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου της Γαλλίας, πρώην υπουργός και Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί, ο οποίος σημείωσε πως, ακόμη κι αν δεν είναι πρωτοφανές, το ύψος του ελλείμματος είναι εξαιρετικά σπάνιο για τα γαλλικά δεδομένα, καλώντας ταυτόχρονα την κυβέρνηση να λάβει μέτρα προς την κατεύθυνση της δημοσιονομικής εξυγίανσης.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Τζόκερ 17 Αυγούστου 2025, ρεκόρ κέρδους, δύο μεγάλοι νικητές, δείτε τους αριθμούς
- Πυρκαγιές: Συνεχίζεται η καταγραφή – 33 “κόκκινα” κτίρια σε Αχαΐα, 12 σε Πρέβεζα και Αρτα
- Μπόρις Τζόνσον: Απολαμβάνει οικογενειακές στιγμές χαλάρωσης στην Ελλάδα
- Γουίτκοφ: Ισχυρές εγγυήσεις ασφάλειας για την Ουκρανία από Τραμπ και Πούτιν
- Μεγάλη επικινδυνότητα του καπνού από δασικές πυρκαγιές
- Συμμετείχε και ο Κ. Μητσοτάκης στην τηλεδιάσκεψη με Ζελένσκι
- Απειλές Ρούμπιο: Νέες κυρώσεις στη Ρωσία, εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία για την Ουκρανία
- Moto Gp: Ασταμάτητος και στην Αυστρία ο Μαρκ Μάρκεθ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις