Για να προσθέσει ότι οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν συνειδητοποιήσει το γεγονός
Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν- Νοέλ Μπαρό έστρεψε τα βέλη του εναντίον της Ρωσίας καθώς για ένα πόλεμο στην Ευρώπη, λέγοντας ότι “ η γραμμή του μετώπου δεν σταματά να μας πλησιάζει”.
“ Ποτέ δεν ήταν τόσο αυξημένος ο κίνδυνος ενός πολέμου στην ευρωπαϊκή ήπειρο, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, διότι εδώ και 15 χρόνια η απειλή δεν σταματά να μας πλησιάζει, η γραμμή του μετώπου δεν σταματά να μας πλησιάζει”, δήλωσε ο Μπαρό, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό France Inter.
Ο ίδιος εκτίμησε ότι οι ευρωπαϊκές χώρες πλέον έχουν συνειδητοποιήσει πλήρως αυτό το γεγονός, μία ημέρα μετά τη σύνοδο που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο με θέμα τον πόλεμο στην Ουκρανία και την ασφάλεια της Ευρώπης.
Ο Γάλλος υπουργός σημείωσε ότι η μερική εκεχειρία που πρότεινε το Παρίσι και το Λονδίνο στον πόλεμο στην Ουκρανία, αν γίνει δεκτή, θα επιτρέψει στο Κίεβο και τους συμμάχους του να αποτιμήσουν αν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ενεργεί καλή τη πίστει και αν είναι διατεθειμένος να ξεκινήσει ειλικρινείς διαπραγματεύσεις για μια πιο μακροπρόθεσμη ειρηνευτική συμφωνία.
Χθες Κυριακή ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι Παρίσι και Λονδίνο προτείνουν να κηρυχθεί μερική εκεχειρία διάρκειας ενός μήνα στον πόλεμο στην Ουκρανία που θα αφορά τις επιχειρήσεις στον αέρα, τη θάλασσα και τα πλήγματα στις ενεργειακές υποδομές.
Ο Μπαρό από την πλευρά του πρόσθεσε σήμερα ότι πιστεύει πως ο Ζελένσκι και ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ίσως να είναι διατεθειμένοι να επαναλάβουν τις συνομιλίες τους μετά την έντονη αντιπαράθεση που είχαν την Παρασκευή στο Οβάλ Γραφείο.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Το «Taxisnet του νερού»: Ενας διαγωνισμός με …βάθος και οι ερασιτεχνισμοί της ΡΑΕΕΥ
- ΗΑΕ: Αναστολή πτήσεων των ιρανικών αεροπορικών εταιρειών μέχρι νεωτέρας
- PepsiCo: Αυξάνει τις τιμές σε πατατάκια, ντιπ και αναψυκτικά
- Reuters: Διαπραγματευτές ΗΠΑ και Ιράν εξετάζουν σταδιακή συμφωνία για τα Στενά του Ορμούζ
- Η BNP Paribas στρέφεται στην Google Cloud για την τεχνητή νοημοσύνη
- Πετρέλαιο και ομόλογα έβαλαν φρένο στις ευρωπαϊκές αγορές
- Ερντογάν από τη Νέα Υόρκη: «Η Άγκυρα δεν αποτελεί εχθρό της Ελλάδας»
- IDEAL HOLDINGS A.E. - Ανακοίνωση αγοράς ιδίων μετοχών
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








