Πολιτική

«Γάμος» Σαμαρά – «Καραμανλικών»

Μετά τον πρώην πρωθυπουργό και ο Ευριπίδης Στυλιανίδης δήλωσε ότι θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

«Εγώ ξέρω ότι επί χρόνια όλοι οι πολιτικοί λέμε στον ελληνικό λαό ότι πρέπει να μην απέχει από τις εκλογές και να ψηφίζει για το καλό της Δημοκρατίας. Θα λέμε, λοιπόν, στον ελληνικό λαό να ψηφίζει και να μην απέχει, και, λέμε ταυτόχρονα στους βουλευτές και τους υπουργούς να απέχουν;», διερωτήθηκε δεικτικά χθες, Παρασκευή 12 Ιανουαρίου, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, δείχνοντας ουσιαστικά τον δρόμο της καταψήφισης του νομοσχεδίου – που θα φέρει εν ευθέτω χρόνω στη Βουλή η κυβέρνηση – για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών σε όσους διαφωνούν..

Η αιχμηρή δήλωση του πρώην πρωθυπουργού, όμως, δεν ήταν η μοναδική «μπαταριά» της χθεσινής ημέρας για το Μαξίμου, αφού στο κάδρο των διαφωνούντων μπήκε ένας ακόμα βουλευτής και πρώην υπουργός, ο οποίος, μάλιστα, κάθε άλλο παρά ανήκει στη λεγόμενη σκληρή δεξιά της ΝΔ. 

Πρόκειται για τον γνωστό καραμανλικό βουλευτή Ευριπίδη Στυλιανίδη, ο οποίος, όχι μόνο γνωστοποίησε τη διαφωνία του με το νομοσχέδιο, αλλά ξεκαθάρισε ότι θα προσέλθει στη Βουλή και θα το καταψηφίσει. «Δεν θα απέχω. Θα καταψηφίσω. Η έννοια του γάμου συμπεριλαμβάνει την τεκνοθεσία και είναι θέμα χρόνου τα ελληνικά δικαστήρια να αναγνωρίσουν την τεκνοθεσία. Να λύσουμε τα πρακτικά ζητήματα με νομοθετικές παρεμβάσεις μέσα από το σύμφωνο συμβίωσης. Τα παιδιά θέλουν μαμά και μπαμπά. Δεν πρέπει είπε να διαταράξουμε τον αξιακό κώδικα της ελληνικής κοινωνίας», είπε ο κ. Στυλιανίδης.

Όταν σε ένα τέτοιο ζήτημα συμφωνούν σαμαρικοί και καραμανλικοί, σημαίνει όχι μόνο ότι η εν λόγω πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι έξω από το DNA της παράταξης, αλλά και ότι από το μέτωπο αυτό ίσως πολιτικά προκύψει και… τεκνοθεσία.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu