Την “απεγνωσμένη τους ανησυχία” εκφράζουν το BBC και κορυφαία διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία για τους δημοσιογράφους του γαλλικού πρακτορείου ειδήσεων Agence France-Presse (AFP) στη Γάζα, που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο λιμοκτονίας.
Συγκεκριμένα, σε κοινή τους ανακοίνωση, το BBC News, το AFP, το Associated Press και το Reuters επισημαίνουν ότι “όσοι καλύπτουν την ανθρωπιστική κρίση από τη Γάζα αντιμετωπίζουν πλέον την ίδια δραματική πραγματικότητα με τους ανθρώπους για τους οποίους μεταφέρουν ειδήσεις”.
“Εδώ και μήνες, αυτοί οι ανεξάρτητοι δημοσιογράφοι αποτελούν τα μάτια και τα αυτιά του κόσμου στη Γάζα”, τονίζεται. Σημειώνεται άλλωστε πως τα διεθνή μέσα ενημέρωσης στηρίζονται σε δημοσιογράφους στο πεδίο για τα όσα συμβαίνουν στη Λωρίδα της Γάζας, αφού το Ισραήλ έχει αποκλείσει όλα τα ξένα ΜΜΕ – συμπεριλαμβανομένου του BBC – από τον παλαιστινιακό θύλακα.
Την ίδια στιγμή, πάνω από 100 οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων προειδοποιούν για επικείμενο μαζικό λιμό στην περιοχή.
Ο απόλυτος αποκλεισμός που έχει επιβάλει το Ισραήλ στη Γάζα – τουλάχιστον από τον Μάρτιο – προκάλεσε τεράστιες ελλείψεις τροφίμων, φαρμάκων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης, με αποτέλεσμα οι Παλαιστίνιοι και οι Παλαιστίνιες να παλεύουν να επιζήσουν, όχι μόνο από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς, αλλά και από τον υποσιτισμό.
Το πλήρες κείμενο της κοινής δήλωσης των δημοσιογράφων:
“Εκφράζουμε απεγνωσμένη ανησυχία για τους δημοσιογράφους μας στη Γάζα, που όλο και περισσότερο αδυνατούν να τραφούν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους.
Εδώ και μήνες, αυτοί οι ανεξάρτητοι δημοσιογράφοι είναι τα μάτια και τα αυτιά του κόσμου στη Γάζα. Πλέον αντιμετωπίζουν τις ίδιες δραματικές συνθήκες με όσους καλύπτουν.
Οι δημοσιογράφοι υπομένουν πολλά βάρη και στερήσεις σε ζώνες πολέμου. Μας ανησυχεί βαθιά το γεγονός ότι πλέον απειλούνται κι από την πείνα.
Καλούμε εκ νέου τις ισραηλινές αρχές να επιτρέψουν την είσοδο και έξοδο δημοσιογράφων από τη Γάζα. Είναι ζωτικής σημασίας να φτάσουν εκεί επαρκείς προμήθειες τροφίμων.»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Στα σκαριά ο πρώτος super lux οίκος ευγηρίας στην Ελλάδα από επενδυτές του κλάδου της ενέργειας
- TSMC: “Βλέπει” ισχυρή ανάπτυξη λόγω AI και δίνει αυξήσεις 30% στους υπαλλήλους
- ΑΒΑΞ: Αύξηση κύκλου εργασιών 17,3% αλλά πίεση στην κερδοφία το α’ τρίμηνο 2026
- Η Ευρώπη μιλά για «Tech Liberation Day», αλλά πόσο μακριά είναι αυτή η ημέρα
- Η Uber επενδύει 500 εκατ. δολάρια στη Nuro για την ανάπτυξη εμπορικών ρομποταξί
- Τραμπ για Νετανιάχου: Ναι τον ρώτησα αν είναι τρελός, αλλά έχουμε πολύ καλή σχέση
- Μικρή πτώση για το πετρέλαιο μετά τη συμφωνία εκεχειρίας Ισραήλ – Λιβάνου
- ΑΒΑΞ Α.Ε. - Όμιλος ΑΒΑΞ – Οικονομικά Αποτελέσματα 3Μ 2026
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








