Διεθνή

Γάζα: Μυστικές συζητήσεις Νετανιάχου για «εθελοντική μετανάστευση» Παλαιστινίων

Την ώρα που η Γάζα αντιμετωπίζει μια εντεινόμενη ανθρωπιστική κρίση

O πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, διεξάγει μυστικές επαφές για την αποδοχή χιλιάδων μεταναστών από τη Γάζα με το Κονγκό, καθώς και άλλα κράτη, σύμφωνα με τους Times of Israel.

«Το Κονγκό θα είναι πρόθυμο να δεχτεί μετανάστες και είμαστε σε συζητήσεις με άλλους», δήλωσε ανώτερη πηγή στο υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας. Το Κονγκό έχει υψηλά επίπεδα ανισότητας και το 52,5% του πληθυσμού ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα.

Εν τω μεταξύ, η Γάζα αντιμετωπίζει μια εντεινόμενη ανθρωπιστική κρίση. Την περασμένη Δευτέρα, ο Νετανιάχου είπε σε μια συνάντηση του κόμματος Λικούντ ότι εργάζεται για να διευκολύνει την εθελοντική μετανάστευση των κατοίκων της Γάζας σε άλλες χώρες. «Το πρόβλημά μας είναι να βρούμε χώρες που είναι πρόθυμες να απορροφήσουν τους κατοίκους της Γάζας και εργαζόμαστε πάνω σε αυτό», είπε.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός απάντησε στο μέλος της Κνεσέτ (από το Λικούντ), Danny Danon, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι «ο κόσμος ήδη συζητά τις δυνατότητες εθελοντικής μετανάστευσης», αν και η ιδέα έχει απορριφθεί κατηγορηματικά από τη διεθνή κοινότητα.

Την Τρίτη, κατά τη διάρκεια μιας διάσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Κνεσέτ για να εξεταστούν οι πιθανότητες για τη μεταπολεμική Γάζα, η υπουργός πληροφοριών Gila Gamaliel είπε: «Στο τέλος του πολέμου η κυριαρχία της Χαμάς θα καταρρεύσει. Δεν υπάρχουν δημοτικές αρχές. Ο άμαχος πληθυσμός θα εξαρτάται πλήρως από την ανθρωπιστική βοήθεια. Δεν θα υπάρξει δουλειά και το 60% της γεωργικής γης της Γάζας θα γίνει ζώνες ασφαλείας».

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu