Ο Βρετανός Πρωθυπουργός εξέφρασε τη στήριξή του στις εν εξελίξει προσπάθειες για την προώθηση του ειρηνευτικού σχεδίου που τελεί υπό την ηγεσία των ΗΠΑ
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ είχε χθες, Τρίτη, το βράδυ ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ με επίκεντρο τον πόλεμο στην Ουκρανία, τις εξελίξεις στη Γάζα και το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ντάουνινγκ Στριτ, ο Βρετανός πρωθυπουργός επανέλαβε την καταδίκη του για τις «βαρβαρικές επιθέσεις» της Ρωσίας κατά αμάχων στην Ουκρανία, ενώ οι δύο ηγέτες συζήτησαν τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις με στόχο την επίτευξη μιας «δίκαιης και διαρκούς ειρήνης».
Αναφερόμενοι στην κατάσταση στη Γάζα, οι δύο πλευρές εξέτασαν τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή και υπογράμμισαν τη σημασία της διασφάλισης περαιτέρω πρόσβασης για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας.
Ο Βρετανός Πρωθυπουργός εξέφρασε τη στήριξή του στις εν εξελίξει προσπάθειες για την προώθηση του ειρηνευτικού σχεδίου που τελεί υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.
Παράλληλα, οι δύο ηγέτες επιβεβαίωσαν την κοινή τους δέσμευση για την προώθηση της σταθερότητας και της ειρήνης στη Μέση Ανατολή. Στο πλαίσιο αυτό, συζήτησαν τις συνεχιζόμενες συνομιλίες μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν που διεξάγονται στη Γενεύη σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.
Συμφώνησαν ότι το Ιράν δεν πρέπει ποτέ να αποκτήσει πυρηνικό όπλο και επανέλαβαν την ανάγκη στενής συνεργασίας μεταξύ συμμάχων και εταίρων για την ενίσχυση της περιφερειακής ασφάλειας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Τουρκία: Συμφωνία Turkiye Petrolleri – Shell για έρευνες σε κοίτασμα φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα
- Χρήστος Μάστορας από Ευελπίδων: « Είμαι εδώ για να αναλάβω τις ευθύνες μου, μακάρι να γινόταν η δίκη» (video)
- Συνεργασία ΕΚΤ και Ιδρύματος ONCE για την προσβασιμότητα στο ψηφιακό ευρώ
- Τέθηκε σε λειτουργία η τερματική στάση του Τραμ «Ακτή Ποσειδώνος» – Η νέα διαδρομή
- Αντιδράσεις εντός της Κομισιόν στο σχέδιο «Made in EU» της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για την ευρωπαϊκή βιομηχανία
- Απόδραση στην Ευελπίδων: 20χρονος διέφυγε από τα τουρνικέ της πίσω πλευράς των δικαστηρίων (video)
- Παπαθανάσης: Παρέμβαση 287.680 ευρώ για το εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης του Δήμου Βελβεντού Κοζάνης
- Η σαουδαραβική Humain επενδύει 3 δισ. δολάρια στην startup xAI του Έλον Μασκ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








