Διεθνή

Γάζα: Σκληρές μάχες στη Χαν Γιούνις – “Πόλεμος” ανακοινώσεων για την τύχη των ομήρων

Ο στρατός του Ισραήλ υποστηρίζει ότι παλαιστίνιοι μαχητές «βγαίνουν από υπόγειες σήραγγες», πυροδοτούν «εκρηκτικά» και εκτοξεύουν «αντιαρματικές ρουκέτες»

Πολύνεκρες αεροπορικές επιδρομές και σφοδρές μάχες μαίνονται στη Λωρίδα της Γάζας, μετά την απειλή της Χαμάς ότι δεν θα αφήσει ελεύθερους «ζωντανούς» τους ομήρους που κρατά χωρίς «διαπραγματεύσεις».

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου μετέδωσε πως έγιναν σφοδρά αεροπορικά πλήγματα στη Χαν Γιούνις, νέο επίκεντρο του πολέμου, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας. Και ο Παλαιστινιακός Ισλαμικός Τζιχάντ, έτερη ένοπλη οργάνωση που δρα κυρίως στη Γάζα, έκανε λόγο για σκληρές μάχες σε τομέα της πόλης της Γάζας, υποστηρίζοντας ότι ανατίναξε σπίτι μέσα στο οποίο ισραηλινοί στρατιώτες έψαχναν υπόγεια σήραγγα.

Ο στρατός του Ισραήλ έκανε λόγο για εκτοξεύσεις ρουκετών από τη Γάζα και για «μανιασμένες» μάχες σε τομείς της πόλης της Γάζας και της Χαν Γιούνις, όπου παλαιστίνιοι μαχητές «βγαίνουν από υπόγειες σήραγγες», πυροδοτούν «εκρηκτικά» και εκτοξεύουν «αντιαρματικές ρουκέτες». «Δεν θέλω να πω ότι χρησιμοποιούμε όλη μας τη δύναμη, αλλά χρησιμοποιούμε μεγάλη δύναμη και εξασφαλίζουμε σημαντικά αποτελέσματα», δήλωσε ο επικεφαλής του ισραηλινού γενικού επιτελείου στρατηγός Χερτσί Χαλεβί. Ο επίσημος απολογισμός των απωλειών του ισραηλινού στρατού ξεπέρασε σήμερα τους 100 νεκρούς, έφθασε τους 101, ανέφερε το γενικό επιτελείο.

Ανακωχή μιας εβδομάδας στα τέλη Νοεμβρίου επέτρεψε να απελευθερωθούν 100 και πλέον από τους περίπου 240 ομήρους που πήραν η Χαμάς και άλλες παλαιστινιακές οργανώσεις στην επίθεση. Μετά την ανακωχή, ο ισραηλινός στρατός διαβεβαιώνει πως σκοπός του είναι να μεταβάλει την ισορροπία ισχύος στο πεδίο και να απελευθερώσει τους 137 ομήρους που βρίσκονται ακόμα στον παλαιστινιακό θύλακο.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu