Οι περισσότεροι από τους Παλαιστίνιους που σκοτώθηκαν ήταν άμαχοι, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές
Η στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 60.000 Παλαιστίνιους από τις 7 Οκτωβρίου του 2023, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα, σε μια σύγκρουση που έχει σχεδόν ισοπεδώσει την περιοχή και έχει προκαλέσει ανθρωπιστική κρίση.
Οι περισσότεροι από τους Παλαιστίνιους που σκοτώθηκαν ήταν άμαχοι, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές του θύλακα.
Το υπουργείο δήλωσε σήμερα ότι ο αριθμός των τραυματιών ανέρχεται σε 145.870, ενώ συνεχίζει να αγνοείται η τύχη χιλιάδων άλλων ανθρώπων που βρίσκονται κάτω από τα ερείπια κατεστραμμένων κτιρίων ακόμα και ολόκληρων περιοχών.
Ο πόλεμος πυροδοτήθηκε από την επίθεση στο νότιο Ισραήλ της ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς, που έχει τον έλεγχο της Γάζας, όπου περίπου 1.200 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 250 απήχθησαν όμηροι, σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές.
Η αεροπορική και χερσαία επίθεση του Ισραήλ που ακολούθησε έχει ισοπεδώσει ολόκληρες γειτονιές στη Γάζα, έχει εκτοπίσει το μεγαλύτερο μέρος των 2,3 εκατ. κατοίκων και έχει οδηγήσει τον θύλακα στο χείλος του λιμού, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: «Το τέλος των 3 ευρώ δεν σταματά τη λαίλαπα των ασιατικών πλατφορμών»
- Aktor: Σε ιδιώτες επενδυτές το 53,6% των ομολογιών – Στο 4,70% η τελική απόδοση
- Ευρωπαϊκές αγορές: Με κέρδη και το βλέμμα σε ΕΚΤ και BoE
- Jumbo: Έναρξη διαδικασιών απορρόφησης της θυγατρικής «HERALD GREECE 2»
- Ideal: Στις 12 Ιανουαρίου η ΓΣ για επιστροφή κεφαλαίου 0,15 ευρώ ανά μετοχή
- Δήμας: «Το τμήμα Κίσσαμος – Χανιά εντάσσεται στη σύμβαση παραχώρησης του ΒΟΑΚ»
- Κώστας Γεράρδος (ΣΕΛΠΕ): «Στην Ευρώπη χτίζεται ένα παράλληλο εμπόριο χωρίς κανόνες»
- Υπερταμείο: Ξεκινάει ο διεθνής διαγωνισμός για την παραχώρηση της μαρίνας Καλαμαριάς
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








