Χωρίς προβλήματα στατικότητας η μεταλλική κατασκευή - Σε εξέλιξη οι εργασίες αποκατάστασης του ξύλινου καταστρώματος και οι διαδικασίες αντικατάστασής του με σιδερένιο
Σε παρεμβάσεις για την αποκατάσταση της γέφυρας στον παράδρομο Μαλγάρων – Κλειδίου, στο ύψος του Λουδία, προχωρά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μετά την αυτοψία που πραγματοποίησε κλιμάκιο μηχανικών της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με τα ευρήματα της αυτοψίας, δεν διαπιστώθηκαν προβλήματα στατικότητας, όπως κλίσεις ή καθιζήσεις, στη σιδερένια κατασκευή της γέφυρας. Ωστόσο, εντοπίστηκαν σημαντικές φθορές στο ξύλινο κατάστρωμα, οι οποίες αποδίδονται κυρίως στη συστηματική διέλευση βαρέων οχημάτων, παρά την υφιστάμενη απαγόρευση κυκλοφορίας για φορτηγά άνω των πέντε τόνων και τη σχετική προειδοποιητική σήμανση.
Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας προχωρούν στην άμεση και προσωρινή αποκατάσταση του ξύλινου καταστρώματος, με στόχο την ταχύτερη δυνατή επαναλειτουργία της γέφυρας. Η ανάγκη αποκατάστασης κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική, καθώς η γέφυρα εξυπηρετεί κυρίως αγρότες της ευρύτερης περιοχής, οι οποίοι βρίσκονται εν μέσω της καλλιεργητικής περιόδου και έχουν αυξημένες ανάγκες μετακίνησης.
Μέχρι την ολοκλήρωση των απαραίτητων εργασιών, η απαγόρευση κυκλοφορίας θα παραμείνει σε ισχύ για λόγους ασφαλείας, σε συνεννόηση με την Τροχαία. Ήδη έχουν τοποθετηθεί πλαστικά στηθαία τύπου New Jersey, αναλάμποντες φανοί και σχετικές πινακίδες στις δύο εισόδους της γέφυρας, τόσο από την πλευρά των Μαλγάρων όσο και από το Κλειδί.
Παράλληλα, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προχωρά στη μόνιμη αντιμετώπιση του προβλήματος. Με έτοιμη μελέτη και εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, έχει ήδη ξεκινήσει η διαγωνιστική διαδικασία για την αποξήλωση του ξύλινου καταστρώματος και την αντικατάστασή του με σιδερένιο, ενώ προβλέπεται και νέα συντήρηση του μεταλλικού σκελετού της γέφυρας, ώστε να διασφαλιστεί η μακροχρόνια και ασφαλής λειτουργία της.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Γαλλικές τράπεζες: Αύξηση πιστωτικού ρίσκου (CDS)
- Στα ύψη οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, με νέο ρεκόρ 24 ετών για το 30ετές
- Μητσοτάκης στα 52 χρόνια της ΝΔ: «Με θάρρος να αναγνωρίσουμε τα λάθη» – «Θα το ξανακάνουμε το 2027»
- ΦΟΥΝΤΛΙΝΚ Α.Ε.Β.Ε. ΤΡΟΦ., ΑΝΤΙΠΡΟΣ/ΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΩΝ - ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Κέρδη στις περισσότερες αγορές, υπό πίεση το Παρίσι
- Αεροπορικές εταιρείες: Ακριβότερα τα εισιτήρια, αλλά υπό πίεση τα κέρδη
- Επίσκεψη Ρούμπιο: Ποιοι δρόμοι της Αθήνας θα παραμείνουν κλειστοί
- Μακρόν και Μερτς ζητούν ισχυρότερη εμπορική άμυνα για την ΕΕ απέναντι στην Κίνα
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








