Τα Λειτουργικά Αποτελέσματα ξεπέρασαν τα € 3,7 δισ. (+28,0%), χάρις στην ισχυρή ανάπτυξη του κλάδου Γενικών Ασφαλίσεων, ενώ ο κλάδος Ζωής παρέμεινε σταθερός
Κερδοφόρο εξάμηνο για τον Όμιλο Generali με ισχυρή αύξηση προσαρμοσμένου καθαρού αποτελέσματος στα € 2.330 εκατ. (+60,9%).
Τα Λειτουργικά Αποτελέσματα ξεπέρασαν τα € 3,7 δισ. (+28,0%), χάρις στην ισχυρή ανάπτυξη του κλάδου Γενικών Ασφαλίσεων, ενώ ο κλάδος Ζωής παρέμεινε σταθερός. Ο Συνδυασμένος Δείκτης Ζημιών και Εξόδων ανήλθε στο 91,6% (-5,4 π.μ.) ενώ το Περιθώριο Νέας Παραγωγής παρουσίασε εξαιρετική απόδοση φτάνοντας στο 5,81% (+0,31 π.μ.)
Σύμφωνα με την εταιρεία καταγράφηκαν:
– Αύξηση μεικτών εγγεγραμμένων ασφαλίστρων στα € 42,2 δισ. (+3,6%)
– Ισχυρή ανάπτυξη παρουσιάζεται στον κλάδο Γενικών Ασφαλίσεων (+10,6%). Οι εισροές στον κλάδο Ζωής παραμένουν αποκλειστικά επικεντρωμένες σε προγράμματα προστασίας και σε επενδυτικά προϊόντα unit-linked, κάτι που είναι απολύτως συνεπές με την στρατηγική του Ομίλου.
– Εξαιρετικά σταθερή κεφαλαιακή θέση, με το Δείκτη Φερεγγυότητας στο 228% (221% FY2022), χάρη στην ισχυρή συμβολή από την ομαλοποιημένη παραγωγή κεφαλαίου.

Ο CEO του Ομίλου Generali, Phillippe Donnet δήλωσε: «Τα εξαιρετικά αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του 2023 συνεχίζουν να αποδεικνύουν την αποτελεσματικότητα της στρατηγικής μας “Lifetime Partner 24: Driving Growth” και να υπογραμμίζουν το γεγονός ότι η Generali είναι ολοένα και πιο κερδοφόρα, διαφοροποιημένη και ανθεκτική, με ισχυρή οικονομική θέση. Έχοντας φτάσει στα μισά αυτής της αναπτυξιακής διαδρομής, σημειώνουμε με ικανοποίηση ότι έχουμε διανύσει ήδη μεγάλη απόσταση και βρισκόμαστε ακόμη πιο κοντά στην επίτευξη των φιλόδοξων στόχων μας.
Με τον τρόπο αυτό, επιβεβαιώνουμε ότι ο Όμιλος διαθέτει τη σωστή οργάνωση προκειμένου να πλοηγηθεί σε ένα συνεχώς εξελισσόμενο μακροοικονομικό και γεωπολιτικό περιβάλλον. Επιπλέον, οι πρόσφατες εξαγορές της Liberty Seguros και της Conning, πρόκειται να μας βοηθήσουν να εδραιώσουμε περεταίρω την ηγετική θέση μας στον ασφαλιστικό τομέα της Ευρώπης, να ενισχύσουμε την παγκόσμια πλατφόρμα διαχείρισης των περιουσιακών στοιχείων μας και να ισχυροποιήσουμε ακόμη περισσότερο τον Όμιλό μας. Τα αποτελέσματα αυτά επιτεύχθηκαν χάρις στις προσπάθειες όλων των συναδέλφων και των συνεργατών μας και αντιπροσωπεύουν με τρόπο σαφή τα ασφαλή θεμέλια που έχουν τεθεί για τη συνέχιση της επίτευξης της βιώσιμης ανάπτυξης, τα οποία δημιουργούν πρόσθετη αξία για όλους τους εταίρους μας».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Στα ύψη η ζήτηση για το αντίο του Μέσι: Περισσότεροι από 85.000 θεατές στο Monumental
- Ικανοποίηση του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την ιστορική συμφωνία Ελλάδας και Βουλγαρίας
- Ουκρανία και Γερμανία συζητάνε την προμήθεια υγροποιημένου φυσικού αερίου
- Σεισμικός συναγερμός στη νότια Τουρκία με τρεις διαδοχικές δονήσεις έως 5,2 ρίχτερ
- Σε πλήρη εφαρμογή ο ευρωπαϊκός μηχανισμός Copernicus για τις πληγείσες περιοχές της Κρήτης
- Μπλόκο των πετρελαϊκών στην αποζημίωση για το κλίμα ζητά το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ
- Νέα τροπή στη συζήτηση για τα Γλυπτά του Παρθενώνα
- Στρατηγική στροφή της Τεχεράνης με επέκταση στο βεληνεκές των πυραύλων της
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








