Μετά το ιστορικό ρεκόρ οικονομικών επιδόσεων που σημείωσε πέρυσι η Γενική Εμπορίου & Βιομηχανίας, η φετινή χρονιά ξεκίνησε ικανοποιητικά, με τον πρόεδρο ωστόσο της εισηγμένης εταιρείας Γιώργο Κρεμμύδα να επισημαίνει τον παράγοντα του πολιτικού ρίσκου.
_x000D_
Όπως σημείωσε ο πρόεδρος της εισηγμένης στα πλαίσια της χθεσινής ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων, το 2022 εξελίχθηκε σε πολύ καλή χρονιά για τη Γενική Εμπορίου & Βιομηχανίας, όπου όχι μόνο ενισχύθηκε κατά πολύ η κερδοφορία, αλλά παράλληλα ο καθαρός δανεισμός μειώθηκε δραστικά, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί η διανομή μερίσματος ύψους 0,075 ευρώ ανά μετοχή, έναντι 0,055 ευρώ πέρυσι και 0,035 ευρώ το 2021.
_x000D_
_x000D_
_x000D_
_x000D_
_x000D_
Σύμφωνα με τον Γιώργο Κρεμμύδα, το πρώτο φετινό τρίμηνο ξεκίνησε ικανοποιητικά και στην περίπτωση που δεν παρατηρηθεί κάποια αλλαγή κλίματος στην αγορά λόγω του λεγόμενου πολιτικού ρίσκου, τότε το 2023 θα μπορούσε να αποτελέσει μια εξ’ ίσου καλή, ή και καλύτερη χρονιά για την εταιρεία σε σχέση με πέρυσι.
_x000D_
Τα οικονομικά μεγέθη της εταιρείας επηρεάζονται σε γενικές γραμμές από την πορεία των επενδύσεων στην οικονομία και η διοίκηση της ΓΕΒΚΑ επισημαίνει ότι παρατηρείται μια γενικότερη διάθεση για μεγαλύτερες επενδύσεις στην Ελλάδα, πλην όμως αυτό το κλίμα της επενδυτικής έξαρσης δεν θα πρέπει να διαταραχτεί από πιθανές ανεπιθύμητες εξελίξεις στο πολιτικό επίπεδο.
_x000D_
Η διοίκηση της εταιρείας σημείωσε επίσης ότι δεν αντιμετωπίζει ουσιαστικό πρόβλημα από την αύξηση των επιτοκίων λόγω των πολύ χαμηλών δανειακών της υποχρεώσεων, καθώς και ότι διαθέτει την απαιτούμενη παραγωγική δυναμικότητα προκειμένου να μπορεί να αναλάβει μεγαλύτερο όγκο εργασιών στο μέλλον.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Οικογενειακές επιχειρήσεις: Μπαίνουν στο στόχαστρο ιδιωτικών κεφαλαίων
- Ελ. Ζούρου: Η ιδρύτρια του Doctoranytime μπαίνει στο εμπόριο τροφίμων και συμπληρωμάτων διατροφής
- Παραιτήθηκε ο γενικός διευθυντής του BBC, Τιμ Ντέιβι και η επικεφαλής των ειδήσεων
- Στις ΗΠΑ ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν
- Super League: Πρώτος ο Ολυμπιακός μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του ΠΑΟΚ
- Γερμανία: Νέες αγορές όπλων €3 δισ.
- Σαμαράς προς Μητσοτάκη: «Ελευθερία χωρίς ευθύνη δεν υπάρχει»
- ΠΟΜΙΔΑ: 50%-50% εργασία και υλικά για πραγματική έκπτωση φόρου στις ανακαινίσεις
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








