Πρόσωπα

Geoffrey Pyatt: Ανοίγει ένα συναρπαστικό νέο κεφάλαιο στην ενεργειακή μας συμμαχία με την Τουρκία

Ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα και μέλος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζέφρι Πάϊατ.

Αυτό δήλωσε ο αμερικανός διπλωμάτης μετά το αμερικανοτουρκικό συνέδριο που έγινε την Πέμπτη στην Ουάσνιγκτον

Ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα και αλλού Τζέφρι Πάϊατ (Geoffrey Pyatt), ο οποίος έχει αναλάβει βοηθός του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, με ειδίκευση στους ενεργειακούς πόρους, πρόσφατα βρέθηκε στην Ελλάδα επισημαίνοντας ότι οι ενεργειακοί πόροι πρέπει να ενώνουν και όχι να διχάζουν την Ελλάδα και την Τουρκία.

Τις προηγούμενες ημέρες και συγκεκριμένα την Πέμπτη 9 Μαΐου συμμετείχε στο 39ο αμερικανοτουρκικό συνέδριο στην Ουάσινγκτον. Πρόκειται για κορυφαία εκδήλωση που αφορά τις δύο χώρες σε επίπεδο επικεφαλής επιχειρήσεων και μελών του υπουργικού συμβουλίου για την ανάπτυξη συνεργασιών σε  διάφορους τομείς, όπως αεράμυνα, ψηφιακή οικονομία, εμπόριο, ενέργεια, περιβάλλον, κατασκευές, υποδομές και  υγειονομική περίθαλψη.

Ο ίδιος έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο X, ότι ανοίγει ένα νέο, συναρπαστικό  κεφάλαιο συνεργασίας για την ενέργεια το κλίμα και τα κρίσιμα ορυκτά.

«Είναι υπέροχο να μιλήσω στην 39η Αμερικανοτουρκική Διάσκεψη. Η χθεσινή έναρξη του διαλόγου ΗΠΑ-Τουρκίας για την ενέργεια και το κλίμα ανοίγει ένα συναρπαστικό νέο κεφάλαιο στην ενεργειακή μας συμμαχία – προώθηση της συνεργασίας #EnergySecurity , #EnergyTransition και κρίσιμων ορυκτών», έγραψε.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu