Τη θέση ότι η Ελλάδα κινείται στο καλό σενάριο σχετικά με την εξέλιξη της νόσου του κορωνοϊού και ότι από τα μέσα Μαΐου μπορεί να αρχίσει η αντίστροφη πορεία για το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων διατύπωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.
«Μία γενική αρχή, σχετικά με το σχεδιασμό για το πως και πότε θα ανοίξουν τα εμπορικά καταστήματα, το μόνο που μπορώ να πω αυτή τη στιγμή, είναι ότι ή άρση των περιοριστικών μέτρων θα γίνει με αντίστροφη πορεία από αυτή που έκλεισαν και πιστεύουμε ότι είμαστε σε πολύ καλό δρόμο και στα μέσα Μαΐου, με βάση το καλό σενάριο, θα μπορεί να ξεκινήσει η αντίστροφη πορεία.
Κανένας μας δεν βρίσκει ευχαρίστηση σε αυτά τα μέτρα αλλά ήταν αναγκαία για την καταιγίδα που ήρθε» είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ.Γεωργιάδης, ο οποίος πάντως ότι αν και τα πράγματα δείχνουν να πηγαίνουν καλά, θα πρέπει να παραμείνουμε προσεκτικοί.
«Είμαστε στο 87 λεπτό και παίρνουμε την πρόκριση, ας μη φάμε γκολ στο 90» τόνισε ο κ.Γεωργιάδης, αναφέροντας ότι η κυβέρνηση σε συνεργασία με τους ειδικούς επεξεργάζεται το χρονοδιάγραμμα της σταδιακής άρσης των μέτρων που έχουν επιβληθεί, αλλά σημείωσε πως η ζωή μας δε θα γίνει αμέσως η ίδια όπως ήταν πριν τον κορονοϊό, τουλάχιστον μέχρι να βρεθεί τα εμβόλιο.
Σε ότι αφορά τις οικονομικές επιπτώσεις, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση εργάζεται σκληρά, έχει και σχέδιο και όρεξη και εργατικότητα ώστε να διαψεύσει τις απαισιόδοξες προβλέψεις, όπως αυτή του ΔΝΤ.
«Θα τα καταφέρουμε, όπως ακριβώς διαψεύσαμε και τις αρνητικές προβλέψεις για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας» είπε ο κ.Γεωργιάδης, ο οποίος ερωτηθείς για το «μαξιλαράκι» των 37 δις που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ, είπε αρχικά ότι είναι απόρροια του μνημονίου που ψήφισε και εφάρμοσε ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι «θετικό» ότι υπάρχει, αλλά σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν το έχει χρησιμοποιήσει.
«Ξοδεύει τα ταμειακά διαθέσιμα του κράτους και καλό είναι, όσο γίνεται να μην το ακουμπήσουμε διότι θα είναι κακό σήμα για τις αγορές» τόνισε ο υπουργός, επισημαίνοντας ότι κριτής για την οικονομική πορεία της χώρας είναι οι αγορές και η χθεσινή έξοδος σε αυτές με το 7ετές ομόλογο απέδειξε ότι η Ελλάδα απολαμβάνει της εμπιστοσύνης των αγορών.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΦΟΥΝΤΛΙΝΚ Α.Ε.Β.Ε. ΤΡΟΦ., ΑΝΤΙΠΡΟΣ/ΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΩΝ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
- ΑΛΦΑ ASSET MANAGEMENT Α.Ε.Δ.Α.Κ. - ΑΛΦΑ ASSET MANAGEMENT Α.Ε.Δ.Α.Κ. 06 – 07 – 2026
- Νάγκελ: Η απότομη πτώση των τιμών της ενέργειας αιφνιδίασε την ΕΚΤ
- Οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την εβδομάδα 6 έως 10 Ιουλίου
- ΑΛΦΑ ASSET MANAGEMENT Α.Ε.Δ.Α.Κ. - ALPHA ETF FTSE Athex Large Cap ΜΕΤΟΧΙΚΟΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΙΜΟΣ ΟΣΕΚΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΜΕ ΕΠΑΝΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΕ ΜΕΡΙΔΙΑ ΤΟΥ ΑΜΟΙΒΑΙΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ
- Ευρωπαϊκές αγορές: Νέο ρεκόρ ο Stoxx 600 και 4η σερί εβδομάδα κερδών
- Εξαρθρώθηκε κύκλωμα εικονικής συνταγογράφησης φαρμάκων – Πάνω από 405.000 ευρώ η ζημιά στον ΕΟΠΥΥ
- «Ελπίδα για την δημοκρατία»: Τι απαντάει για το ακίνητο της Καρυστιανού που αποκτήθηκε με πλειστηριασμό
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







