Επιβεβαίωσε το σενάριο ανοίγματος λιανεμπορίου και άλλων υπηρεσιών στις 22 Μαρτίου ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, η πιθανότερη ημερομηνία να ανοίξουν λιανεμπόριο και υπηρεσίες -όπως τα κομμωτήρια- είναι η 22η Μαρτίου, εφόσον το επιτρέψουν τα δεδομένα της πανδημίας του κορωνοϊού.
Ο ίδιος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ διευκρίνισε πως οι πολίτες θα μπορούν να μεταβαίνουν στα μαγαζιά κάποιες ώρες τη μέρα, με SMS σε ειδικό πενταψήφιο αριθμό.
Μάλιστα, εξήγησε πως ο περιορισμός θα είναι χρονικός και όχι χιλιομετρικός με στόχο να μην υπάρχει συνωστισμός στους δρόμους.
Όχι με τη μορφή ακορντεόν
Οι έως τώρα εκτιμήσεις είναι πως η αγορά δεν θα ανοίξει με τη μορφή «ακορντεόν», δηλαδή για να κλείσει ξανά έπειτα, λόγω του εμβολίου αλλά και της ανόδου της θερμοκρασίας.
Σχετικά με την εστίαση, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε πως μία πιθανή περίοδος ανοίγματος είναι το Πάσχα.
Ωστόσο, αφορά μόνο εξωτερικούς χώρους.
Για της Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) είπε ότι «είμαστε πολύ κοντά» στο να αρχίσει να φαίνεται η πρόοδος του εμβολιασμού.
«Περάσαμε τη θύελλα και το ναυάγιο και αρχίζουμε να βλέπουμε την ξηρά», δήλωσε χαρακτηριστικά.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Αίτημα για αύξηση οργανικών θέσεων στα Εφετεία
- Ανοδικές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
- Hellenic Train: Χωρίς τρένα λόγω 24ωρης απεργίας που κήρυξαν οι μηχανοδηγοί
- Τράπεζα Κύπρου: Με απόδοση 4,321% το ομόλογο για άντληση 300 εκατ. ευρώ
- Eurobasket: Το πρόγραμμα των ημιτελικών της Παρασκευής 12/09
- Μητσοτάκης: Στο 8ο Δημοτικό Νέας Φιλαδέλφειας για την έναρξη της σχολικής χρονιάς
- Μικρή πτώση για την τιμή του χρυσού
- Πιερρακάκης: Τι πρέπει να κάνει η Ευρώπη για να ικανοποιήσει τον Μάριο Ντράγκι
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις