Την εκτίμηση ότι πιθανότατα αύριο Παρασκευή 4/12 θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις για τα καταστήματα με εποχικά είδη διατύπωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.
Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο κ.Γεωργιάδης είπε ότι «έχει γίνει μια πρώτη συζήτηση για τα εποχικά και ίσως και σήμερα θα ληφθεί η τελική απόφαση, η οποία θα ανακοινωθεί μέχρι αύριο».
«Όποιο κατάστημα επιλέγουμε να λειτουργήσει, το ίδιο προϊόν θα απελευθερώνεται και για τα υπόλοιπα καταστήματα, για παράδειγμα στα σούπερ μάρκετ» υποστήριξε ο κ.Γεωργιάδης, ο οποίος υποστήριξε πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι να εξαιρεθούν από τα περιοριστικά μέτρα, τα εποχικά καταστήματα με τα χριστουγεννιάτικα είδη και τα παιχνίδια, καθώς όπως είπε, δεν είναι πολλά και δεν θα επιβαρύνουν την κατάσταση.
«Όλα τα υπόλοιπα όμως θα πάνε αναγκαστικά με τον ρυθμό της πανδημίας.
Με 2000 κρούσματα και 611 διασωληνωμένους το πρώτο μέλημα της κυβέρνησης δεν μπορεί να είναι το άνοιγμα της οικονομίας, είναι η δημόσια υγεία.
Με αυτά τα νούμερα του κορωνοϊού όλες οι αποφάσεις έχουν αναβληθεί, πρέπει να κάνουμε υπομονή και να τηρούμε τα μέτρα» τόνισε ο κ.Γεωργιάδης
Ερωτηθείς για τη διατίμηση στα τεστ κορωνοϊού υπογράμμισε ότι δυστυχώς δεν λειτούργησε σωστά η αγορά με αποτέλεσμα, ενώ έχουμε από τις πιο χαμηλές τιμές στις μάσκες στην Ευρώπη, στα τεστ υπάρχουν περιπτώσεις που είναι πολύ υψηλές.
«Αυτό δημιούργησε και την ανάγκη για διατίμηση, καθώς ο φόβος και η ανάγκη που δημιούργησε η πανδημία έφεραν στρέβλωση στους κανόνες της αγοράς» υπογράμμισε ο υπ.Ανάπτυξης.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Πέθανε ο Τσάρλι Κέρκ, το ανακοίνωσε ο ίδιος ο Τραμπ
- Barilla Hellas: Επιστροφή σε υψηλότερα περιθώρια κέρδους με ώθηση από τις εξαγωγές
- Στα ουράνια η μετοχή της Oracle και η περιουσία του Larry Ellison
- Πυροβόλησαν τον Τσάρλι Κερκ, στενό σύμμαχο του Τραμπ
- Eurobasket: Η Γερμανία στα ημιτελικά 99-91, έκαμψε στο τέλος την αντίσταση της Σλοβενίας
- Μητσοτάκης: Μετατρεπόμαστε σε σημαντικό ενεργειακό «παίκτη» στην Ανατολική Μεσόγειο
- Viohalco: Στα 70,87 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το α΄εξάμηνο
- Έλενα Στάσση: Από τον όμιλο Aktor στην Qualco
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις