Τη θέση ότι σκοπός της κυβέρνησης είναι στα τέλη του 2020 η Ελλάδα να πετύχει τη θετική έκπληξη και στην οικονομία διατύπωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης εν αναμονή των σημερινών ανακοινώσεων του πρωθυπουργού για τη στήριξη του τουρισμού, της εργασίας και της οικονομίας.
«Η σημερινή είναι μια σημαντική μέρα για μας.
Συμβολίζει την έναρξη της δεύτερης φάσης αυτή της μάχης που μας οδήγησε ο κορωνοϊός.
Η φάση της αντιμετώπισης των σοβαρών οικονομικών επιπτώσεων» υποστήριξε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha ο κ.Γεωργιάδης, ο οποίος απέφυγε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει αν θα ανακοινωθεί σήμερα μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση στο 11%.
«Σήμερα όλα τα συναρμόδια υπουργεία θα παρουσιάσουμε τα άμεσα σχέδιά μας για την ενίσχυση της οικονομίας, για να ξέρουν όλοι ότι υπάρχει σχέδιο, με αρχή, μέση και τέλος (…)
Είμαι γενικά πολύ υπέρ της μείωσης των φόρων.
Οι φόροι πρέπει να μειώνονται για να δίνεται χώρος στην Οικονομία.
Από την άλλη όμως αντιλαμβάνομαι πάντα τις ενστάσεις του εκάστοτε υπουργού Οικονομικών που λέει ότι οι φόροι πρέπει να μειώνονται αλλά χωρίς να διαταράσσεται η δημοσιονομική ισορροπία» είπε ο κ.Γεωργιάδης, ο οποίος απέκλεισε το ενδεχόμενο να ανοίξουν τα καταστήματα της εστίασης νωρίτερα από τις 25 Μαΐου.
«Δεν υπάρχει αλλαγή.
Δευτέρα θα ανοίξουν.
Όλα να γίνουν με τάξη και ασφάλεια» τόνισε ο κ.Γεωργιάδης, ο οποίος σχετικά με τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν χρειάζεται καμία νέα πολιτική νομιμοποίηση.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- HelleniQ Energy: Ισχυρή πτώση 94% στα καθαρά κέρδη το α’ τρίμηνο
- Lavipharm: Αυξημένα 46,8% τα καθαρά κέρδη στα 1,63 εκατ. ευρώ το α΄τρίμηνο
- Νέα εποχή με το MagentaOne της Cosmote Telekom
- Χρηματιστήριο: Φρένο με οριακές απώλειες στο ανοδικό σερί – Άλμα 12% στην πρεμιέρα της η Qualco
- ΕΤΑΔ: Επτά επενδυτικά σχήματα για την εκμίσθωση της «Ακτής Βουλιαγμένης»
- Politico- έκθεση IISS: Η «στρατιωτική αντικατάσταση» των ΗΠΑ στην Ευρώπη θα κόστιζε 1 τρισ. δολάρια
- Κτηματολογικές διαφορές Δημοσίου – πολιτών: Από 16 Σεπτεμβρίου η επίλυση με διαμεσολάβηση
- Κώτσηρας: «Παράταση της έκπτωσης φόρου έως 16.000 ευρώ για την ανακαίνιση κατοικιών»
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις