Τη θέση ότι στην Ελλάδα πλέον ανοίγει κανείς επιχείρηση μέσα σε 6 λεπτά διατύπωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης
«Η Ελλάδα είναι πλέον 1η στην Ευρωπαϊκή Ένωση και 11η στον κόσμο στην κατάταξη της World Bank όσον αφορά στην ταχύτητα ίδρυσης επιχειρήσεων.
Στην Ελλάδα, πλέον, ανοίγεις επιχείρηση σε έξι λεπτά», είπε ο κ.Γεωργιάδης, μιλώντας σε χθεσινή εκδήλωση του Ελληνο-Ολλανδικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου.
«Με τις φιλοεπιχειρηματικές μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και τη στροφή της ελληνικής κοινωνίας που αντιλαμβάνεται ότι χρειαζόμαστε επενδύσεις και την ιδιωτική οικονομία, η χώρα μας έχει κάνει σημαντική πρόοδο αυτούς τους οκτώ μήνες.
Πήγαμε καλύτερα απ’ ότι κι εμείς περιμέναμε και βεβαίως έχουμε πολλά να κάνουμε ακόμη» τόνισε ο κ.Γεωργιάδης, ο οποίος αναφέρθηκε στην επικείμενη νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την επιτάχυνση των αδειοδοτήσεων στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας καθώς και την προώθηση των Συμπράξεων Δημόσιου-Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).
Ο υπουργός ενέταξε την Ολλανδία στις «χώρες-κλειδιά που συνετέλεσαν στο να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ και να βλέπει σήμερα το μέλλον της να προδιαγράφεται λαμπρό» και έθεσε στις κυβερνητικές προτεραιότητες για την αύξηση των ολλανδικών επενδύσεων στην Ελλάδα και την περαιτέρω ενίσχυση της διμερούς οικονομικής συνεργασίας.
«Η Ολλανδία είναι από τις σημαντικότερες χώρες όσον αφορά στην προέλευση των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Ελλάδα.
Θέλουμε αυτό να το αυξήσουμε όσο μπορούμε κι είμαστε ανοιχτοί σε επιχειρηματικές συνεργασίες.
Προβλήματα πάντοτε θα ανακύπτουν αλλά είμαστε εδώ να τα επιλύουμε και να προχωρούμε τις επενδύσεις όσο πιο γρήγορα γίνεται.
Τώρα είναι η ευκαιρία που υπάρχει μία κυβέρνηση κι ένας πρωθυπουργός υπέρ των επενδύσεων», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΦΟΥΝΤΛΙΝΚ Α.Ε.Β.Ε. ΤΡΟΦ., ΑΝΤΙΠΡΟΣ/ΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΩΝ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
- ΑΛΦΑ ASSET MANAGEMENT Α.Ε.Δ.Α.Κ. - ΑΛΦΑ ASSET MANAGEMENT Α.Ε.Δ.Α.Κ. 06 – 07 – 2026
- Νάγκελ: Η απότομη πτώση των τιμών της ενέργειας αιφνιδίασε την ΕΚΤ
- Οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την εβδομάδα 6 έως 10 Ιουλίου
- ΑΛΦΑ ASSET MANAGEMENT Α.Ε.Δ.Α.Κ. - ALPHA ETF FTSE Athex Large Cap ΜΕΤΟΧΙΚΟΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΙΜΟΣ ΟΣΕΚΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΜΕ ΕΠΑΝΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΕ ΜΕΡΙΔΙΑ ΤΟΥ ΑΜΟΙΒΑΙΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ
- Ευρωπαϊκές αγορές: Νέο ρεκόρ ο Stoxx 600 και 4η σερί εβδομάδα κερδών
- Εξαρθρώθηκε κύκλωμα εικονικής συνταγογράφησης φαρμάκων – Πάνω από 405.000 ευρώ η ζημιά στον ΕΟΠΥΥ
- «Ελπίδα για την δημοκρατία»: Τι απαντάει για το ακίνητο της Καρυστιανού που αποκτήθηκε με πλειστηριασμό
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







