Σύγκληση Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής για το Κυπριακό τη Δευτέρα
«Καμία απόκλιση από το πλαίσιο των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας» είναι το μήνυμα που έστειλε ο Γιώργος Γεραπετρίτης για το Κυπριακό, το οποίο χαρακτήρισε «εθνική προτεραιότητα».
Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εξωτερικών, λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της άτυπης πενταμερούς στη Γενεύ, μιλώντας στο ομογενειακό ραδιόφωνο Κόσμος FM της Νέας Υόρκης, εκτίμησε ότι εκτιμώντας ότι οι προσπάθειες Αθήνας και Λευκωσίας έφεραν το ζήτημα ψηλά στην ατζέντα των Ηνωμένων Εθνών.
Εκανε αναφορά και στα ελληνοτουρκικά, επισημαίνοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η δημιουργία μιας λειτουργικής σχέσης με την Άγκυρα προκειμένου να προλαμβάνονται οι κρίσεις.
Στην ελληνική πρωτεύουσα εκτιμούν ως θετικό το γεγονός ότι υπάρχει ανοικτή μια διαδικασία έστω άτυπων συζητήσεων για το Κυπριακό, με τις δύο πλευρές στο νησί να επικεντρώνονται στην εφαρμογή των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.
Μάλιστα, ο κ. Γεραπετρίτης ανέδειξε τη σημασία ύπαρξης συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος στο οποίο προβλέπονται νέες συναντήσεις τόσο σε τριμερές επίπεδο όσο και σε αυτό μιας νέας πενταμερούς, όπου και θα εξετάζεται η πρόοδος της διαδικασίας.
Είναι αδιανόητο στην τρέχουσα συγκυρία αναταραχής η Κύπρος να παραμένει διαιρεμένη, υπογράμμισε ο κ. Γεραπετρίτης, επαναλαμβάνοντας ότι η Αθήνα δεν πρόκειται να αποκλίνει από το πλαίσιο των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.
ΥΠΕΞ: Σύγκληση Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής για το Κυπριακό τη Δευτέρα
Παράλληλα, τη Δευτέρα, 21 Ιουλίου και ώρα 10:00 π.μ., θα συγκληθεί, υπό την προεδρία του υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη, το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, με θέμα τις εξελίξεις στο Κυπριακό Ζήτημα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΚΑΕ Ολυμπιακός: Ανακοίνωσε και επίσημα τον Ντόντα Χολ για τα επόμενα τρία χρόνια
- Στα τέλη Ιουλίου το επίδομα των 100 ευρώ στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα
- Κίνα: Απαγορεύει τη μεταπώληση καινούργιων αυτοκινήτων εντός έξι μηνών από την ταξινόμησή τους
- Νεϊμάρ: Απέκτησε το δικό του Batmobile δίνοντας 1,5 εκατ. δολάρια
- Προς τον Δημήτρη Μελισσανίδη η Εφημερίδα των (απλήρωτων) Συντακτών, ΕΦΣΥΝ
- Ιταλία: Μόνο το 16% των πολιτών θα πολεμούσαν για την πατρίδα τους, σύμφωνα με έρευνα
- Cesare Attolini: Η ιστορία του ναπολιτάνικου στυλ
- Σε διαθεσιμότητα ο CEO της Astronomer που έγινε viral στη συναυλία των Coldplay
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις