Πολιτική

Γεραπετρίτης: Στο Λουξεμβούργο για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ

Θα ασχοληθεί με το Μεσανατολικό και την Ουκρανία

Ο υπουργός Εξωτερικών Γ. Γεραπετρίτης επισκέπτεται σήμερα το Λουξεμβούργο, όπου θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην ημερήσια διάταξη του Συμβουλίου περιλαμβάνονται η κρίση στη Μέση Ανατολή και ο πόλεμος στην Ουκρανία, για τον οποίο θα πραγματοποιηθεί ανταλλαγή απόψεων, μέσω τηλεδιάσκεψης, των Υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τους Υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας της Ουκρανίας, Dmytro Kuleba και Rustem Umerov.

Θέμα της ημερήσιας διάταξης είναι, επίσης, η κατάσταση στο Σουδάν, η οποία θα συζητηθεί παρουσία του Προσωπικού Απεσταλμένου του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το Σουδάν, Ramtane Lamamra.

Ο κ. Γεραπετρίτης θα συμμετάσχει, τέλος, στο Φόρουμ Υψηλού Επιπέδου Ευρωπαϊκής Ένωσης-Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου.

Στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με συμμετοχή των υπουργών Εξωτερικών και ‘Αμυνας, στο Λουξεμβούργο, όπου πρόκειται να συζητηθούν οι εξελίξεις στην Ουκρανία και η υποστήριξη της ΕΕ, θα συμμετάσχει ο υφυπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Ο κ. Κεφαλογιάννης στο περιθώριο της Συνόδου θα συναντηθεί με τον υπουργό ‘Αμυνας της Κύπρου Βασίλη Πάλμα.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πολιτική

close menu