Οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal προέβλεπαν πτώση 0,1%
Μη αναμενόμενη ανάπτυξη παρουσίασε η οικονομία της Γερμανίας στο τρίτο τρίμηνο, αποφεύγοντας την ύφεση. Το γερμανικό ΑΕΠ παρουσίασε άνοδο κατά 0,2% το 3ο τρίμηνο σε σύγκριση με το β’ τρίμηνο, τη στιγμή που οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal προέβλεπαν πτώση 0,1%.
Καύσιμο στην ανάπτυξη της ισχυρότερης οικονομίας της Ευρωζώνης αποτέλεσαν οι κρατικές δαπάνες και την κατανάλωση των νοικοκυριών, με αποτέλεσμα το Βερολίνο να διαψεύδει τους φόβους συρρίκνωσης για δεύτερο συναπτό τρίμηνο, καλύπτοντας τον τεχνικό ορισμό της ύφεσης.
Η «ατμομηχανή» της Ευρώπης έχει παραμείνει σε μεγάλο βαθμό στάσιμη από το 2018 και πλήττεται από μια σειρά προκλήσεων στον μεταποιητικό της τομέα, ο οποίος ήταν ο μοχλός μιας μακράς περιόδου ανάπτυξης με οδηγό τις εξαγωγές.
Θετικά νέα κατέφτασαν νωρίτερα και για δύο άλλες μεγάλες οικονομίες της Ευρωζώνης. Το ΑΕΠ γ’ τριμήνου αυξήθηκε κατά 0,4% σε βάση τριμήνου στη Γαλλία και κατά 0,8% στην Ισπανία. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα του Bloomberg ανέμεναν ρυθμό ανάπτυξης 0,3% και 0,6% αντίστοιχα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ασφάλειες: Η αφαίμαξη με τα συμβόλαια υγείας συνεχίζεται – Έφθασαν τα ειδοποιητήρια με νέες αυξήσεις 9%
- Ιβάν Σαββίδης: «Πακετάρει» τα μέσα ενημέρωσης και ρίχνει νέο χρήμα στο Open
- Coca Cola 3E: Τί φέρνουν στην κατανάλωση οι γεωπολιτικές εντάσεις και η αύξηση του καφέ
- Ο Τέλης Μυστακίδης χρηματοδότης του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ
- Τουρκία: Ανέβασε χάρτη στην UNESCO που χωρίζει στα δύο το Αιγαίο
- Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιοχή του Μαραθώνα
- Τραμπ από G7: «Το Ιράν θέλει αποκλιμάκωση»
- Νέα Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον ΑΘΕ και στις σήραγγες Αγ. Κωνσταντίνου – Καμένων Βούρλων
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις