Κάνει αγώνα για να δώσει νέα πνοή στην υποτονική οικονομία της
Πειράματα κάνει η Γερμανία, καθώς κάνει αγώνα για να δώσει νέα πνοή στην υποτονική οικονομία της, με πολλές εταιρείες να δοκιμάζουν τα πλεονεκτήματα του να εργάζονται οι υπάλληλοί τους λιγότερο.
Οπως μεταδίδει το Bloomberg, ένα εξάμηνο πρόγραμμα που ξεκινά την 1η Φεβρουαρίου θα δίνει ένα ρεπό κάθε εβδομάδα σε εκατοντάδες υπαλλήλους, ενώ θα διατηρούν τις πλήρεις αποδοχές τους. Η μελέτη στοχεύει να ανακαλύψει εάν τα εργατικά συνδικάτα έχουν δίκιο που υποστηρίζουν ότι έτσι το προσωπικό θα είναι πιο υγιές και πιο χαρούμενο, αλλά και πιο παραγωγικό.
«Είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι τέτοιου είδους επενδύσεις αποδίδουν επειδή αυξάνουν την ευημερία και τα κίνητρα, ενισχύοντας στη συνέχεια την αποτελεσματικότητα», δήλωσε ο Sören Fricke, συνιδρυτής της Solidsense, μια από τις 45 εταιρείες που συμμετέχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα. «Η τετραήμερη εβδομάδα, αν λειτουργήσει, δεν θα μας κοστίσει τίποτα μακροπρόθεσμα».
Το πρότζεκτ υπογραμμίζει μια ευρύτερη αλλαγή που συμβαίνει στη γερμανική αγορά εργασίας, όπου η έλλειψη ειδικευμένων εργαζομένων ασκεί πίεση στις εταιρείες. Η έλλειψη – σε συνδυασμό με τον υψηλό πληθωρισμό – έχει ενθαρρύνει τους εργαζομένους σε όλους τους κλάδους να επιδιώξουν αυξήσεις μισθών και να διατηρήσουν την ευελιξία και την ανεξαρτησία που απέκτησαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Το στοίχημα της Μελόνι σε ένα δημοψήφισμα για το δικαστικό σύστημα
- Γιώργος Τσαγκαράκης: Δίωξη για 4 κακουργήματα άσκησε ο εισαγγελέας στον γκαλερίστα
- Αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας κατά την περίοδο εορτασμού της 25ης Μαρτίου 2026
- Είκοσι χώρες δηλώνουν έτοιμες να συμβάλουν στο άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ
- Reuters: Τρεις εβδομάδες μετά και ο Τραμπ χάνει τον έλεγχο του πολέμου με το Ιράν
- Στα 50 δισ. δολάρια το κόστος του πολέμου στη Μ. Ανατολή για τις αεροπορικές εταιρείες
- ΕΚΤ – από το Grexit στο Grecovery: Περιορισμένη η δυνατότητα των ελληνικών τραπεζών να χρηματοδοτήσουν την ανάπτυξη
- Το Ιράν εκδίδει νέο χαρτονόμισμα 10 εκατ. ριάλ εν μέσω του πολέμου
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








