Η Γερμανία εξήγαγε όπλα αξίας 1,6 δισ. ευρώ το 2021, με το ποσό αυτό να είναι το υψηλότερο που έχει καταγραφεί από το 2017, σύμφωνα με δεδομένα του ομοσπονδιακού υπουργείου Οικονομικών.
Πάνω από το 60% των εξαγωγών κατευθύνθηκε σε κράτη εκτός NATO και ΕΕ. Οι παραδόσεις στις λεγόμενες «τρίτες» χώρες είναι αμφιλεγόμενες στη Γερμανία, κυρίως επειδή ορισμένες από αυτές κατηγορούνται για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ή εμπλέκονται σε περιφερειακές συρράξεις.
Το υπουργείο Οικονομικών δημοσιοποίησε τους αριθμούς αυτούς απαντώντας σε ερώτημα που κατέθεσε η Σεβίμ Νταγντελέν, βουλευτής της παράταξης Die Linke («Η Αριστερά»).
Οι εξαγωγές όπλων κατέγραψαν πέρυσι άνοδο για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Το 2020, η αξία τους ανήλθε σε 1,38 δισ. ευρώ.
Οι δέκα μεγαλύτεροι πελάτες της αμυντικής βιομηχανίας της Γερμανίας πέρυσι ήταν η Αίγυπτος, το Ισραήλ, το Κατάρ, η Τουρκία, η Βρετανία, η Νορβηγία και –μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ– η Ιταλία, η Ολλανδία, η Λετονία και η Αυστρία.
Η κα Νταγντελέν στηλίτευσε ειδικά τις πωλήσεις γερμανικών όπλων στην Άγκυρα. «Το γεγονός ότι η Τουρκία είναι μια από τις χώρες όπου καταλήγουν τα περισσότερα πολεμικά όπλα γερμανικής κατασκευής, παρά τις παράνομες εισβολές στο Ιράκ, στη Συρία και στη Λιβύη, παρά το ότι απειλεί την Ελλάδα και την Κύπρο, μετατρέπει σε φάρσα οποιαδήποτε επίκληση βασισμένης σε αξίες πολιτικής από την κυβέρνηση συνασπισμού» του καγκελαρίου Όλαφ Σολτς, τόνισε.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Η Attica Πολυκαταστήματα χτύπησε το καμπανάκι στο Χρηματιστήριο
- Mε υπογραφή Hilton το ξενοδοχείο που θα κατασκευάσει η Dimand στο έργο του Φιξ στη Θεσσαλονίκη
- Η Volkswagen ρίχνει το κόστος στην ηλεκτροκίνηση: Ηλεκτρικά πόλης από 24.990 ευρώ
- Eurostat: Στο 6,2% η ανεργία στην ευρωζώνη τον Μάιο – Τρίτη υψηλότερη με 8,1% η Ελλάδα
- Ευρωπαϊκές μάχες επιβίωσης με τρία ακόμα εισιτήρια για τους “16” του Μουντιάλ
- Το υπ. Ανάπτυξης ενέκρινε τη διάσπαση κλάδου της Prodea Investments
- MEDITERRA Α.Ε. - ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΧΡΗΣΗΣ 2025
- Ισχυρός σεισμός 5,2 Ρίχτερ στην Κάρπαθο αναστάτωσε τα Δωδεκάνησα και τα τουρκικά παράλια
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








