Ο δείκτης προσδοκιών του ινστιτούτου ZEW αυξήθηκε στο 13,1 τον Οκτώβριο από 3,6 τον προηγούμενο μήνα
Η εμπιστοσύνη των επενδυτών στην οικονομία της Γερμανίας βελτιώθηκε για πρώτη φορά εδώ και τέσσερις μήνες λόγω της προοπτικής ότι το κόστος δανεισμού θα μειωθεί ταχύτερα από ό,τι αναμενόταν προηγουμένως.
Ο δείκτης προσδοκιών του ινστιτούτου ZEW αυξήθηκε στο 13,1 τον Οκτώβριο από 3,6 τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι οικονομολόγοι ανέμεναν αύξηση στο 10. Μια μέτρηση των τρεχουσών συνθηκών επιδεινώθηκε απροσδόκητα.
Οι παράγοντες που ενισχύουν την αισιοδοξία περιλαμβάνουν «την προσδοκία σταθερών ρυθμών πληθωρισμού και τη σχετική προοπτική περαιτέρω μείωσης των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα», ανέφερε την Τρίτη σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του ZEW Achim Wambach. «Θετικά μηνύματα προέρχονται επίσης από τις εξαγωγικές αγορές της Γερμανίας».
Οι Γερμανοί αξιωματούχοι, καθώς και ένας αυξανόμενος αριθμός οικονομολόγων, αναμένουν ότι το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν θα μειωθεί φέτος, καθώς η εξωτερική ζήτηση παραμένει αδύναμη και οι καταναλωτές ανταποκρίνονται στα υψηλότερα εισοδήματα με αποταμίευση αντί για δαπάνες.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΔΙΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΩΝ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
- ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΔΙΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΩΝ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- AKTOR: Συμφωνία με τη ΔΕΠΑ Εμπορίας για το 51% ενεργειακού χαρτοφυλακίου – Επένδυση 370 εκατ. ευρώ
- Viohalco: Τζίρος 4,3 δισ. ευρώ και άλμα 62% στα κέρδη προ φόρων στο α΄ εξάμηνο
- AKTOR Α.Ε. ΣΥΜ/ΧΩΝ, ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΕΡΓΩΝ - Ανακοίνωση σχετικά με σημαντικές επιχειρηματικές εξελίξεις
- Ευρώπη: Κέρδη κόντρα στη Fed, με ανάσα από πετρέλαιο και ομόλογα
- VIOHALCO SA/NV - Δημοσίευση της ενδιάμεσης χρηματοοικονομικής έκθεσης
- Κύμα αντιδράσεων στην Ευρώπη για τις τιμές των καυσίμων
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








