Οι τιμές της ενέργειας μειώθηκαν κατά 8,2% σε ετήσια βάση
Ετήσια μείωση κατά 3,3% σημείωσαν οι τιμές παραγωγού στη Γερμανία τον Απρίλιο, σύμφωνα με έκθεση της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας Destatis που δημοσιεύθηκε σήμερα Τρίτη. Σε σύγκριση με τον Μάρτιο, το ποσοστό αυξήθηκε κατά 0,2%.
Οι τιμές της ενέργειας μειώθηκαν κατά 8,2% σε ετήσια βάση και κατά 0,1% σε μηνιαία βάση. Τα ενδιάμεσα αγαθά υποχώρησαν κατά 3,1% σε ετήσια βάση, ενώ αυξήθηκαν κατά 0,3% σε μηνιαία. Εν τω μεταξύ, τα κεφαλαιουχικά αγαθά αυξήθηκαν κατά 2,4% σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2023 και κατά 0,2% σε σύγκριση με τον Μάρτιο.
Τα διαρκή αγαθά αυξήθηκαν επίσης κατά 1,0% σε ετήσια βάση και κατά 0,1% σε μηνιαία βάση. Τα μη διαρκή αγαθά αυξήθηκαν κατά 0,3% ετησίως και κατά 0,4% μηνιαίως.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Συνάλλαγμα: Το ευρώ υποχωρεί 0,19%, στα 1,1515 δολάρια
- Διαγωνισμός για μπαταρίες standalone: Πάνω από 700 οι αιτήσεις
- Ελληνική Ενωση Τραπεζών: Νέος πρόεδρος ο Γιώργος Ζανιάς της Eurobank
- Energean: Σχέδιο για την προμήθεια φυσικού αερίου στην Κύπρο με αγωγό από το Ισραήλ
- Ανοδικές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
- Samsung: Στις 25 Φεβρουαρίου 2026 πιθανή ημερομηνία ανακοίνωσης του Galaxy S26
- CrediaBank: Η Μαρία Γκράβα Γενική Διευθύντρια Θυγατρικών Εξωτερικού και Διοικητικής Αποτελεσματικότητας
- Ο Β. Μαρινάκης στηρίζει οικονομικά τους οπαδούς της Νότιγχαμ Φόρεστ, που τραυματίστηκαν σε συμπλοκές
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








