Διεθνή

Γερμανία: Μείωση 0,4% για τις παραγγελίες στη βιομηχανία τον Μάρτιο

Σύμφωνα με την στατιστική υπηρεσία Destatis

Οι γερμανικές βιομηχανικές παραγγελίες μειώθηκαν τον Μάρτιο κατά 0,4% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα σε εποχιακά και ημερολογιακά προσαρμοσμένη βάση, ανακοίνωσε την Τρίτη η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία Destatis. Δημοσκόπηση του Reuters από αναλυτές είχε δείξει άνοδο 0,4%.
Σε ετήσια βάση δηλαδή σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2023 η πτώση ήταν 1,8%.

Σε επίπεδο τριμήνου οι νέες παραγγελίες ήταν 4,3% χαμηλότερες την περίοδο από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο του 2024 σε σχέση με τους αμέσως προηγούμενους τρεις μήνες.

Σύμφωνα με την στατιστική υπηρεσία στον τομέα της μεταποίησης, παρατηρούνται αντίρροπες δυνάμεις στους επιμέρους τομείς. Στον κλάδο “κατασκευή λοιπού εξοπλισμού μεταφορών” (αεροσκάφη, πλοία, τρένα), οι νέες παραγγελίες μειώθηκαν 2,3% σε μηνιαία βάση. Η μείωση των νέων παραγγελιών στην κατασκευή μεταλλικών προϊόντων (-4,5%) επηρέασε επίσης τη συνολική απόδοση. Αντίθετα, αυξήσεις στις νέες παραγγελίες παρατηρήθηκαν για την αυτοκινητοβιομηχανία (+1,1%) και την κατασκευή ηλεκτρικού εξοπλισμού (+5,9%) και είχαν θετικό αντίκτυπο στη συνολική απόδοση.

Οι νέες παραγγελίες κεφαλαιουχικών αγαθών και ενδιάμεσων αγαθών μειώθηκαν 0,4% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα. Ο κλάδος των καταναλωτικών αγαθών ωστόσο παρουσίασε άνοδο 0,7%.

Οι παραγγελίες εξωτερικού αυξήθηκαν 2,0%, με τις νέες παραγγελίες από τη ζώνη του ευρώ να αυξάνονται κατά 10,6%. Αντίθετα, οι παραγγελίες από χώρες εκτός του ευρώ μειώθηκαν κατά 2,9%. Οι εγχώριες παραγγελίες μειώθηκαν κατά 3,6%.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu