Σε επίπεδο μήνα, στη σύγκριση Μαρτίου - Φεβρουαρίου οι τιμές καταναλωτή στην Γερμανία αυξήθηκαν κατά 0,6% όσο και στην προηγούμενη μηνιαία σύγκριση
Μεγαλύτερη των εκτιμήσεων αποκλιμάκωση εμφάνισαν οι πληθωριστικές πιέσεις στην Γερμανία τον Μάρτιο. Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία, ο δείκτης τιμών καταναλωτή στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης επιβράδυνε στο 2,3% ετησίως τον Μάρτιο στην προκαταρκτική της μέτρηση σε εναρμονισμένα με την ΕΕ πρότυπα.
Σημειώνεται ότι ο δείκτης είχε τρέξει με 2,7% τον Φεβρουάριο και η μέση εκτίμηση των αναλυτών προέβλεπε μεν μείωση, αλλά στο 2,5% ετησίως.
Σε επίπεδο μήνα, στη σύγκριση Μαρτίου – Φεβρουαρίου οι τιμές καταναλωτή στην Γερμανία αυξήθηκαν κατά 0,6% όσο και στην προηγούμενη μηνιαία σύγκριση, επίσης ελαφρώς χαμηλότερα από την πρόβλεψη των αναλυτών για αύξηση κατά 0,7%.
Εξαιρουμένων των ευμετάβλητων τιμών στην ενέργεια και τα νωπά τρόφιμα, ο λεγόμενος δομικός δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε με ρυθμό 3,3%.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- New Balance κατά Decathlon: Στα δικαστήρια για το λογότυπο των παπουτσιών Kiprun
- Ανοδικές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
- Η Nomad Yachting εξαγοράζει τη Vernicos Yachts
- E.In.S.: Αλμα 63% στον τζίρο του ομίλου και κέρδη 1,36 εκατ. ευρώ στο α’ εξάμηνο
- Τουρκικός όμιλος στην Κομοτηνή: Πρώτη διεθνής κίνηση της Hasel Grup στην ευαίσθητη Θράκη
- PERFORMANCE TECHNOLOGIES Α.Ε. - Γνωστοποίηση αγοράς ιδίων μετοχών της 16.9.2026
- Moncler: Στη Νέα Υόρκη το μεγαλύτερο κατάστημά της παγκοσμίως
- Ευρώπη Holdings: Εσοδα 21,1 εκατ. ευρώ στο α’ εξάμηνο με άνοδο 12,1%
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








