Ισχυρή πτώση 5,4% στις βιομηχανικές παραγγελίες
Οι λιανικές πωλήσεις στη Γερμανία σημείωσαν απροσδόκητη πτώση κατά 0,6% τον Νοέμβριο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη. Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει αύξηση της τάξης του 0,5%.
Παράλληλα πέφτουν περαιτέρω οι επενδυτικές διαθέσεις στη Γερμανία, όπως καταγράφεται από τη μείωση στις βιομηχανικές παραγγελίες.
Σε ετήσια βάση τον Νοέμβριο ο ημερολογιακά και εποχικά προσαρμοσμένος κύκλος εργασιών στο λιανικό εμπόριο στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 2,5% σε πραγματικούς όρους, σημειώνει η στατιστική υπηρεσία της χώρας Destatis.
Τα τελευταία χρόνια, μέρος των χριστουγεννιάτικων δραστηριοτήτων μεταφέρεται όλο και περισσότερο στο Νοέμβριο λόγω των ειδικών προωθητικών ενεργειών τις ημέρες γύρω από τη «Black Friday» ή τη «Cyber Monday», ιδίως στις διαδικτυακές πωλήσεις», σημειώνεται στην έκθεση.
Ισχυρή πτώση στις βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία
Οι βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία σημείωσαν τη μεγαλύτερη πτώση τους σε διάστημα άνω του ενός έτους τον Νοέμβριο, λόγω μειωμένης ζήτησης από το εξωτερικό, με πτώση 5,4% σε μηνιαία βάση, προσαρμοσμένη εποχικά και ημερολογιακά, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία της χώρας την Παρασκευή. Μια δημοσκόπηση αναλυτών του Reuters είχε προβλέψει πτώση 0,5%, μετά από μια αναθεωρημένη αύξηση 0,6% τον Οκτώβριο.
Οι παραγγελίες από χώρες της ζώνης του ευρώ υποχώρησαν κατά 10,3% σε μηνιαία βάση, ενώ οι παραγγελίες από χώρες εκτός ζώνης ευρώ μειώθηκαν κατά 6,8%. «Αυτό δείχνει πόσο βαραίνουν οι υψηλές τιμές ενέργειας στη ζώνη του ευρώ», δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της VP Bank, Τόμας Γκίτσελ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Σαράντης: Μείωση μετοχικού κεφαλαίου μέσω ακύρωσης 3,15 εκατ. ιδίων μετοχών
- Ιράν: Το Ισραήλ βομβάρδισε σε «ζωντανή» μετάδοση το κτίριο της κρατικής τηλεόρασης στην Τεχεράνη
- Reuters: Το αεροπλανοφόρο Νίμιτς κατευθύνεται προς τη Μέση Ανατολή
- Εθνική Τράπεζα: Αγορά 570.422 ιδίων μετοχών ύψους 5,9 εκατ. ευρώ
- Prodea: Διάθεση μετοχών αξίας 1,19 εκατ. ευρώ από την Invel Real Estate
- Metlen: Δωρεάν διάθεση 217.000 μετοχών σε στελέχη
- Επ. Κεφαλαιαγοράς: Εγκρίθηκε το ενημερωτικό δελτίο της Alpha Bank για την είσοδο των μετοχών στο Χρηματιστήριο
- Χρηματιστήριο: Μεγάλη νευρικότητα και οριακές απώλειες
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις