Μειώθηκε για τρίτο μήνα η βιομηχανική παραγωγή
Πτώση μεγαλύτερη των εκτιμήσεων κατέγραψε τον Ιούνιο η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία, καθώς οι επιπτώσεις της αύξησης των αμερικανικών δασμών αρχίζουν να αποτυπώνονται στην ισχυρότερη οικονομία της Ευρωζώνης.
Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας, η βιομηχανική παραγωγή τον Ιούνιο κατέγραψε κάμψη κατά 1,9% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, τη στιγμή που αναλυτές σε έρευνα του Reuters ανέμεναν μικρότερη πτώση κατά 0,5%.
Οι γερμανικές εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 0,8% τον Ιούνιο σε σύγκριση με τον Μάιο, σύμφωνα με στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας. Οι αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν αύξηση 0,5%.
Ωστόσο, οι εξαγωγές αγαθών προς τις Ηνωμένες Πολιτείες μειώθηκαν κατά 2,1% σε σύγκριση με τον Μάιο, καταγράφοντας μείωση για τρίτο διαδοχικό μήνα, ενώ υποχώρησαν στη χαμηλότερη τιμή από τον Φεβρουάριο του 2022.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Στη φυλακή από αύριο ο Σαρκοζί
- Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζέι Ντι Βανς μεταβαίνει αύριο στο Ισραήλ
- Alter Ego Media: Η Rosie Allimonos νέα Σύμβουλος Τεχνολογίας Μέσων
- ΤτΕ: Στο 0,5% το αντικυκλικό κεφαλαιακό απόθεμα ασφαλείας από το δ΄ τρίμηνο
- Γερμανία: Σχεδιάζει να παραγγείλει επιπλέον 15 μαχητικά F-35
- Στεφάν Μπουζνά (CEO Euronext): «Δεν πρόκειται να αυξήσουμε το τίμημα για την ΕΧΑΕ»
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Ξεκίνησε η δίκη του πρώην προέδρου Δημήτρη Μελά
- Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά: Ζητά διευκρινήσεις και παράταση για το IRIS πληρωμών
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις