Το 2023 οι αντίστοιχες εξαγωγές ανήλθαν σε 12,2, δισ. ευρώ
Σε ιστορικό υψηλό έφθασαν φέτος οι εξαγωγές όπλων από την Γερμανία, κυρίως λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας, η γερμανική κυβέρνηση είχε έως χθες εγκρίνει εξαγωγές όπλων αξίας 13,2 δισεκατομμυρίων ευρώ, τις περισσότερες από ποτέ.
Το 2023 οι αντίστοιχες εξαγωγές ανήλθαν σε 12,2, δισεκατομμύρια ευρώ.
Ο βασικός αποδέκτης των εξαγωγών είναι η Ουκρανία, για την οποία προορίζονται οπλικά συστήματα αξίας 8,1 δισεκατομμυρίων.
«Ο αριθμός υπογραμμίζει ότι εξακολουθούμε να στεκόμαστε σθεναρά στο πλευρό της Ουκρανίας» επισήμανε το υπουργείο.
Οι υπόλοιποι πελάτες της γερμανικής αμυντικής βιομηχανίας ήταν η Σιγκαπούρη, οι ΗΠΑ, η Τουρκία και η Ινδία.
Ο υφυπουργός Οικονομίας Μπέρνχαρντ Κλούτιγκ διευκρίνισε ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση εφαρμόζει ιδιαίτερα περιοριστική πολιτική στις εξαγωγές όπλων, στην περίπτωση ωστόσο της Ουκρανίας γίνεται εξαίρεση, καθώς «η στρατιωτική βοήθεια εκεί είναι και προς το δικό μας συμφέρον ασφάλειας».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Απορρίφθηκε και στο ΣτΕ προσφυγή της Aktor για Aenaon: Ανοίγει ο δρόμος για το πάρκο των €354 εκατ.
- Νέο Big Bang για το στοίχημα στην Ευρώπη: Έρχονται υβριδικές μορφές πρόβλεψης, trading και τυχερών παιγνίων
- ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ ΑΒΕΕ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 3ΜΗΝΟΥ 2026
- ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ ΑΒΕΕ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ - Οικονομική κατάσταση ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ Α.Β.Ε.Ε. (2026,Τριμηνιαία,Ενοποιημένη)
- Γκεοργκίεβα (ΔΝΤ): Οι συνέπειες του πολέμου στο Ιράν θα διαρκέσουν μήνες
- Τραμπ: «Το Ιράν πρέπει να φερθεί έξυπνα και να υψώσει λευκή σημαία»
- Ευρωπαϊκές αγορές: Σημαντικά κέρδη με το βλέμμα στις εξελίξεις στο Ιράν
- ΠΡΟΝΤΕΑ Α.Ε.Ε.Α.Π. - Ανακοίνωση Ρυθμιζόμενης Πληροφορίας του νόμου 3556/2007
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








