Το Βερολίνο «παγώνει» τις προσδοκίες της κυβέρνησης για μία σαφή απάντηση από το ΔΝΤ σχετικά με τη συμμετοχή του ή μη στο ελληνικό πρόγραμμα κατά τη συνάντηση του ερχόμενου Σαββατοκύριακου στην Ουάσινγκτον.
Ανώτατος αξιωματούχος του γερμανικού ΥΠΟΙΚ ανέφερε την Τρίτη ότι το ελληνικό ζήτημα δεν συμπεριλαμβάνεται ούτε στις συζητήσεις της G20 ούτε στην ατζέντα της Εαρινής Συνόδου του Ταμείου.
«Το ελληνικό ζήτημα για πρώτη φορά μετά από επτά χρόνια, δεν πρόκειται να αποτελέσει ζήτημα προς συζήτηση» τόνισε χαρακτηριστικά, εν όψει των δύο συνεδριάσεων, οι οποίες θα διεξαχθούν στην Ουάσιγκτον, στα τέλη της εβδομάδας.
Ο Γερμανός αξιωματούχος, αντιθέτως, εξήγησε ότι το Βερολίνο, το οποίο προεδρεύει των G20, θα εστιάσει στα οφέλη της παγκοσμιοποίησης και του διεθνούς εμπορίου.
Στο ίδιο πλαίσιο, απέρριψε τις κινήσεις διάφορων χωρών προς την κατεύθυνση του προστατευτισμού και υπογράμμισε την ανάγκη ανταλλαγής απόψεων και ιδεών μεταξύ των χωρών – μελών, επί του συγκεκριμένου ζητήματος.
Ψηλά στην ατζέντα των επαφών θα βρίσκεται και το εμπορικό ισοζύγιο της Γερμανίας, με τον αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομικών να απορρίπτει τις κατηγορίες περί «χειραγώγησης του ευρώ».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Gemini: Ισχυρό ντεμπούτο στον Nasdaq με άνοδο 32,2% των μετοχών
- Ερικα Κερκ: Δεν έχετε ιδέα τι μόλις εξαπολύσατε σε ολόκληρη αυτή τη χώρα
- Καμτσάτκα: Ισχυρή δόνηση άνω των 7 Ρίχτερ στη χερσόνησο της Ρωσίας
- Νέος ΚΟΚ: Σε ισχύ από σήμερα 13/09 με αυστηρές ποινές στους παραβάτες
- Ανδρουλάκης: Παρουσιάζει το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ στη ΔΕΘ
- TikTok: Συνομιλίες Κίνας – ΗΠΑ για την εφαρμογή
- Μέσα Μεταφοράς: Πρεμιέρα για την 24ωρη λειτουργία σε Μετρό, Τραμ και Λεωφορεία
- Κλειστά ακίνητα: Ποιες παρεμβάσεις θα γίνουν από την κυβέρνηση
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις