«Για εμάς το 2016 είναι έτος εφαρμογής του αναπτυξιακού σχεδιασμού που εκπονήθηκε παράλληλα και συμπληρωματικά ως προς τη συμφωνία» ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, σε χαιρετισμό της σήμερα στην 3η Ετήσια Οικονομική Διάσκεψη της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών.
Η κ. Γεροβασίλη έκανε λόγο για αλλαγή του αναπτυξιακού νόμου για την προσέλκυση επενδύσεων, για σύγχρονη κλαδική πολιτική εξωστρεφούς προσανατολισμού, για ενθάρρυνση της ψηφιακής αναβάθμισης της χώρας με τη δημιουργία Γενικής Γραμματείας Ψηφιακής Πολιτικής και για εναλλακτικές μορφές χρηματοδότησης μεγάλων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω της Αναπτυξιακής Τράπεζας.
Όπως σημείωσε, η κυβέρνηση κατάφερε για πρώτη φορά, την τελευταία εξαετία, να αυξήσει το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, διευκόλυνε τις συνέργειες δημοσίου-ιδιωτικού τομέα, ενώ αξιοποιεί το πακέτο Γιούνκερ για τη δημιουργία σημαντικών επενδύσεων που θα αμβλύνουν το αναπτυξιακό χάσμα που προκλήθηκε τα προηγούμενα έτη.
«Στην νέα κατάσταση που διαμορφώνουμε στην ελληνική οικονομία, η έμφαση είναι στο αναπτυξιακό σκέλος και όχι στα περιοριστικά μέτρα. Μόνο έτσι θα ανακάμψουμε αυτοδύναμοι στις αγορές» υπογράμμισε η κ. Γεροβασίλη, προσθέτοντας ότι «ωστόσο, η εκκρεμμότητα της αξιολόγησης παρακωλύει την άμεση εφαρμογή αυτού του αναπυξιακού σχεδιασμού».
«Παρότι παρουσιάσαμε ολοκληρωμένες προτάσεις ασφαλιστικής και φορολογικής μεταρρύθμισης, δημοσιονομικά έγκυρες και κοινωνικά ισορροπημένες, οι εσωτερικοί διαγκωνισμοί μεταξύ των θεσμών καθυστερούν την ολοκλήρωση της διαδικασίας» τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος. «Πρόθεσή μας είναι να τηρήσουμε τη συμφωνία του Αυγούστου, αλλά μέχρι εκεί. Δεν θα γίνουμε ο άβουλος τρίτος παίκτης, στην πλάτη του οποίου θα γεφυρώσουν με πρόσθετα φορολογικά μέτρα τις διαφωνίες τους οι δανειστές» συμπλήρωσε.
«Η Ελλάδα είναι έτοιμη να μπει αποφασιστικά σε ανοδική πορεία. Όλοι οι οικονομικοί δείκτες μαρτυρούν την ενεργητική αναμονή Ελλήνων και ξένων επενδυτών για να στηρίξουν την ελληνική προσπάθεια. Έφθασε, επιτέλους, ο καιρός να επιβραβευθούν οι Έλληνες επιχειρηματίες που άντεξαν και στήριξαν την οικονομία μας στα δύσκολα χρόνια της κρίσης», κατέληξε η κ. Γεροβασίλη.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μανιφέστο ΕΕΝ: Μεγάλα κίνητρα και φορολογικές ελαφρύνσεις για τα ναυπηγεία
- Νέα Corporate Sales Manager στην Εurolife FFH η Νάνσυ Μαργέλη
- Στο “κίτρινο” η μισή χώρα λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς την Πέμπτη 2/07
- Σφοδρή ρωσική επίθεση με πυραύλους και drones στο Κίεβο
- Πιερρακάκης στο Politico: Πρόταση για μόνιμο άξονα του Eurogroup για την Τεχνητή Νοημοσύνη και την τεχνολογική κυριαρχία
- ΗΡΩΝ: Σταθερές οι τιμές στο “πράσινο” οικιακό τιμολόγιο και τον Ιούλιο
- Στοά Αρσάκη: Προσδοκία για 8.000-10.000 επισκέπτες καθημερινά και απόσβεση επένδυσης στην οκταετία (φωτό)
- Από τα πολιτικά έδρανα της Σερβίας, εταιρεία για εμπόριο φαρμάκων στην Ελλάδα ο Βλαντιμίρ Κοβάσεβιτς
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








