Η ολοκλήρωση των προγραμμάτων ΕΣΠΑ της περιόδου 2007 – 2013 και η δυναμική έναρξη του ΕΣΠΑ 2014 – 2020 βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του υφυπουργού Οικονομίας, Αλέξη Χαρίτση με την Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής, Corina Cretu, στις Βρυξέλλες.
Ο υφυπουργός ενημέρωσε την Επίτροπο για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η ελληνική κυβέρνηση αναφορικά με τα μεγάλα έργα υποδομών, καθώς και για την εντατική δουλειά που έχει γίνει ώστε να αντιμετωπιστούν οι παθογένειες και να βρεθούν λύσεις σε προβλήματα που χρονίζουν από το Γ’ ΚΠΣ 2000-2006.
Διαβεβαίωσε επίσης την επίτροπο ότι έχουν διασφαλιστεί όλοι οι απαιτούμενοι πόροι για την πλήρη χρηματοδότηση των έργων της προηγούμενης προγραμματικής περιόδου που βρίσκονται σε φάση ολοκλήρωσης.
Τέλος, η Επίτροπος και ο υφυπουργός συζήτησαν διεξοδικά για τις επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται μέσα από την αξιοποίηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου για τις Στρατηγικές Επενδύσεις (πακέτο Juncker).
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Επιτροπή Ανταγωνισμού: Παράταση στη δημόσια διαβούλευση για τα πετρελαιοειδή
- Παπαστράτος στη ΔΕΘ: Συζήτηση για τις προκλήσεις της βιώσιμης διαχείρισης των υδάτινων πόρων
- Εξώδικο από φοιτητές στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο για διαρροή Προσωπικών Δεδομένων
- “Προσβασιμότητα κατ’ οίκον”: Ξεκινά η β’ φάση του προγράμματος
- Στη Νέα Δημοκρατία προσχώρησε ο Ανδρέας Λοβέρδος
- Παρέμβαση ΗΠΑ στην Ελλάδα κατά Cosco για το λιμάνι του Πειραιά
- Θεσσαλονίκη: Πάνω από 6.000 πολίτες στις “Ημέρες Καριέρας”
- Qualco Intelligent Finance: Στηρίζει τη StartSmart SEE, επενδύοντας στο μέλλον της τεχνολογικής επιχειρηματικότητας
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις