Για διάστημα τουλάχιστον 5 ετών θα πρέπει οι φορολογούμενοι να διακρατούν τους αποδείξεις των προηγούμενων ετών με βάση τις οποίες έχτισαν το αφορολόγητο ποσό εισοδήματος.
Σε συνέχεια των σχετικών ανακοινώσεων στη Βουλή του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, ότι οι φορολογούμενοι πρέπει να διακρατούν τις αποδείξεις αυτές προκειμένου να τις επιδείξουν σε περίπτωση φορολογικού ελέγχου, το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να εκδώσει εγκύκλιο με την οποία θα παρέχονται διευκρινίσεις για το θέμα αυτό.
Η νομοθεσία προβλέπει ότι όλοι οι φορολογούμενοι πρέπει να διακρατούν τις αποδείξεις από αγορές προϊόντων ή την παροχή υπηρεσιών με τις οποίες δικαιολόγησαν το αφορολόγητο ποσό εισοδήματος τους τουλάχιστον για 5 χρόνια για τη διευκόλυνση των φορολογικών ελέγχων.
Σημειώνεται ότι βάση νόμου οι φορολογούμενοι θα έπρεπε να συγκεντρώνουν αποδείξεις για να δικαιούνται το αφορολόγητο ποσό μέχρι και τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2014.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ανεπηρέαστα τα ελληνικά ομόλογα από τη γαλλική κρίση
- Ο Κυριάκος σκέφτεται να ιδρύσει ένα ακόμα υπουργείο: «Ερευνας»
- ElvalHalcor: Αλουμίνιο υψηλών προδιαγραφών, για την κατασκευή πολεμικών πλοίων από τη Naval Group
- Στάρμερ: Καταγγέλλει την εμπρηστική ρητορική Μασκ σε διαδήλωση ακροδεξιών στο Λονδίνο
- Eυρωπαϊκές αγορές: Κέρδη μετά τη συμφωνία ΗΠΑ – Κίνας για TikTok
- Δικαιοσύνη για Τέμπη: Πιο «τυφλή» δε γίνεται
- ΓΣΕΕ: Απεργία την 1η Οκτωβρίου – Ζητάει απόσυρση 13ώρου και συλλογικές συμβάσεις
- Πόπη Σεμερτζίδου (σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ): «Θέλω να μας αφήσουν ήσυχους»
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις