Η προέλαση της Ρωσίας στην ουκρανική πρωτεύουσα έχει σημειώσει μικρή πρόοδο τις τελευταίες τρεις ημέρες και οι πόλεις Χάρκοβο, Τσερνίχιβ και Μαριούπολη παραμένουν στα χέρια της Ουκρανίας, σύμφωνα με τις βρετανικές στρατιωτικές υπηρεσίες πληροφοριών.
«Το κύριο σώμα των ρωσικών δυνάμεων που κατευθύνονται προς το Κίεβο παραμένει πάνω από 30 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης, καθώς έχει καθυστερήσει λόγω σθεναρής ουκρανικής αντίστασης, μηχανικής βλάβης και συμφόρησης», ανέφερε το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.
«Η πομπή σημείωσε μικρή ευδιάκριτη πρόοδο σε περισσότερες από τρεις ημέρες», ανέφερε το βρετανικό υπουργείο. «Παρά τον σφοδρό ρωσικό βομβαρδισμό, οι πόλεις Χάρκοβο, Τσερνίχιβ και Μαριούπολη παραμένουν στα χέρια της Ουκρανίας. Ορισμένες ρωσικές δυνάμεις έχουν εισέλθει στην πόλη Χερσώνα, αλλά η στρατιωτική κατάσταση παραμένει ασαφής», σημειώνει επίσης.
«Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι 498 Ρώσοι στρατιώτες έχουν ήδη σκοτωθεί και 1.597 τραυματίστηκαν στον πόλεμο του Πούτιν. Ο πραγματικός αριθμός όσων σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν σχεδόν σίγουρα θα είναι πολύ μεγαλύτερος και θα συνεχίσει να αυξάνεται», τονίζει επίσης το βρετανικό υπουργείο.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Κομισιόν: Ανεπαρκή τα μέτρα για μείωση των θανάτων από τροχαία
- Θεσσαλονίκη: Την άνοιξη θα δοθεί στην κυκλοφορία η επέκταση του μετρό προς Καλαμαριά – Το 2027 το FlyOver
- ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΑΞΙΩΝ 17 – 02 – 2026
- ΠΡΟΝΤΕΑ Α.Ε.Ε.Α.Π. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- ΕΚΑ: Ενισχυμένη στις αρχαιρεσίες η ΕΝΟΤΗΤΑ Δύναμη Ευθύνης και Προοπτικής
- Κομισιόν: Θα συμμετάσχει στο «Συμβούλιο Ειρήνης» του Τραμπ για τη Γάζα ως παρατηρητής
- Bloomberg: Οι κυβερνήσεις της ΕΕ υπό τον «φόβο της Λεπέν» θέλουν διάδοχο της Λαγκάρντ πριν το 2027
- Προβλήματα στο Χ στην Αθήνα – Δυσκολίες στην πρόσβαση στον ιστότοπο και την εφαρμογή
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








