Ελλάδα

Γιατί το Predator στόχευε σχεδόν ταυτόχρονα Παπαχελά και Δένδια

Financialreport.gr

Σύμφωνα με ανάρτηση του Ζαχαρία Κεσσές, ο οποίος είναι συνήγορος θύματος των παράνομων υποκλοπών

Σε νέα ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο δικηγόρος των θυμάτων της υπόθεσης του παράνομου λογισμικού Predator, Ζαχαρίας Κεσσές, επανέρχεται με σημαντικές επισημάνσεις που ρίχνουν φως σε κρίσιμες πτυχές του σκανδάλου των υποκλοπών.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει, δύο πρόσωπα με κρίσιμο ρόλο στον δημόσιο διάλογο, ο υπουργός Νίκος Δένδιας Νίκος Δένδιας και ο δημοσιογράφος Αλέξης Παπαχελάς, φέρονται να στοχοποιήθηκαν με το κατασκοπευτικό λογισμικό Predator την ίδια ημέρα, στις 20 Απριλίου 2021, με διαφορά μόλις 14 λεπτών.

Ο κ. Κεσσές επισημαίνει ότι η χρονική αυτή σύμπτωση έρχεται αμέσως μετά την επεισοδιακή συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα, όπου ο Νίκος Δένδιας είχε έντονη αντιπαράθεση με τον Τούρκο ομόλογό του. Την ίδια περίοδο, ο Αλέξης Παπαχελάς αρθρογραφούσε για τα ελληνοτουρκικά, αναδεικνύοντας τη δυσκολία εξεύρεσης κοινής γραμμής με την Τουρκία και την ανάγκη αναπροσαρμογής της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής.

Ο δικηγόρος υπογραμμίζει ότι αντίστοιχο μοτίβο επαναλαμβάνεται και στις 6 Ιουλίου 2021. Την ημέρα εκείνη, όπως σημειώνει, ο Νίκος Δένδιας βρισκόταν σε επίσημη επίσκεψη στην Ουκρανία, ασκώντας κριτική για τη στάση της χώρας απέναντι στην Τουρκία, ενώ ο Αλέξης Παπαχελάς είχε δημοσιεύσει podcast για τα ελληνοτουρκικά ζητήματα.

«Μη τυχαία» διπλή στόχευση
Στην ανάρτησή του, ο κ. Κεσσές κάνει λόγο για «όλως αποκαλυπτική» ταυτόχρονη στόχευση των δύο προσώπων, θέτοντας δύο βασικά πιθανά κίνητρα και συγκεκριμένα λόγους που σχετίζονται με τη γεωστρατηγική και τις διεθνείς σχέσεις της χώρας και λόγους «εσωκομματικής αντικατασκοπείας», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Όπως τονίζει, και στις δύο περιπτώσεις προκύπτει ανάγκη διερεύνησης και απόδοσης ευθυνών.

Η υπόθεση των υποκλοπών εξακολουθεί να αποτελεί ένα από τα πλέον κρίσιμα ζητήματα για τη λειτουργία των θεσμών στην Ελλάδα.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu