Επόμενος στόχος τα κολέγια των ΗΠΑ
Το ενδιαφέρον πλειάδας επενδυτών προσείλκυσε η ελληνοκυπριακή Start up Gizmo, εταιρεία edtech με έδρα το Λονδίνο, Gizmo, η οποία κατασκευάζει μια πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης που μετατρέπει το εκπαιδευτικό υλικό σε εξατομικευμένες κάρτες flash και κουίζ, συγκεντρώνοντας 22 εκατομμύρια δολάρια σε έναν χρηματοδοτικό γύρο σειράς Α. Σε αυτόν συμμετείχαν funds με επικεφαλής την Shine Capital, Ada Ventures, Seek Investments, GSV και NFX.
Ειδικότερα, η Gizmo, που ιδρύθηκε το 2021 από τους Πέτρο Χριστοδούλου, Robin Jack και Paul Evangelou, αναπτύσσει μια πλατφόρμα μάθησης με τεχνητή νοημοσύνη που μετατρέπει σημειώσεις, PDF, παρουσιάσεις και διαδικτυακό περιεχόμενο σε διαδραστικά εργαλεία αναθεώρησης.
Το εν λόγω σύστημα χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να δημιουργεί σύντομες ερωτήσεις και εφαρμόζει τεχνικές όπως η ενεργή ανάκληση και η επανάληψη σε διαστήματα για τη βελτίωση της διατήρησης και της απόδοσης στις εξετάσεις.
Πάνω από 13 εκατ. χρήστες
Εν έτει 2026, η εταιρεία αναφέρει ότι εξυπηρετεί περισσότερους από 13 εκατομμύρια χρήστες σε περισσότερες από 120 χώρες, συμπεριλαμβανομένων μαθητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, φοιτητών πανεπιστημίου και επαγγελματιών, τη στιγμή που ενσωματώνει παιχνιδοποιημένες και κοινωνικές λειτουργίες που επιτρέπουν στους χρήστες να παρακολουθούν την πρόοδο και να ανταγωνίζονται με συνομηλίκους.
Σύμφωνα με τους ιδρυτές της, το νέο κεφάλαιο θα χρησιμοποιηθεί για την επέκταση των ομάδων μηχανικής και τεχνητής νοημοσύνης, την επιτάχυνση της ανάπτυξης προϊόντων και την υποστήριξη της ανάπτυξης στην αγορά κολεγίων των ΗΠΑ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Στη Βουλή το νομοθετικό κενό (δώρο) που προακλεί νέο «κύμα» ανατιμήσεων στα ασφάλιστρα υγείας
- Hellenic Train και Όμιλος Κοπελούζου ίδρυσαν την FxD Logistics Α.Ε. για το Θριάσιο ΙΙ
- ΟΤΕ: Μόνος στην κορυφή της Ελλάδας με rating «Α-» από την S&P
- MEVACO ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΗ Α.Β.Ε.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- ΦΟΥΝΤΛΙΝΚ Α.Ε.Β.Ε. ΤΡΟΦ., ΑΝΤΙΠΡΟΣ/ΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΩΝ - ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- Δανία: Ο νέος κυβερνητικός συνασπισμός μειώνει εταιρικούς φόρους και ΦΠΑ στα τρόφιμα
- ΣτΕ: Στο μικροσκόπιο οι βραχυχρόνιες μισθώσεις στην Πλάκα
- Ρούμπιο: Η αμερικανική νομοθεσία κρατά την Τουρκία εκτός του προγράμματος των F-35
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








