"Είναι ζωτικής σημασίας να περάσουμε σταδιακά από την τρέχουσα αβεβαιότητα, σε ένα προβλέψιμο περιβάλλον"
Χαιρετισμό στην εκδήλωση με θέμα “Maritime Climate Action”, που διοργάνωσε η lomarlabs και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Καινοτομίας (European Innovation Council-EIC), απηύθυνε ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Στέφανος Γκίκας.
Στόχος της εκδήλωσης ήταν να προβληθούν οι προσπάθειες που καταβάλλονται στην Ελλάδα για την ανάπτυξη φιλικών προς το περιβάλλον, καινοτόμων τεχνολογιών,
Ο κ. Γκίκας στην τοποθέτησή του, μεταφέροντας τις θέσεις του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και του Υπουργού κ. Χρήστου Στυλιανίδη, ανέφερε πως «Η στρατηγική του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού για την μείωση των εκπομπών GHG στην ναυτιλία, μας καθοδηγεί και καθορίζει την πολιτική μας, προκειμένου να επιτύχουμε την από – ανθρακοποίηση έως τα μέσα αυτού του αιώνα».
Στη συνέχεια επισήμανε ότι «Εάν θέλουμε την ομαλή ενεργειακή μετάβαση της ναυτιλίας, πρέπει να εξασφαλίσουμε την παγκόσμια διαθεσιμότητα ασφαλών και οικονομικά προσιτών καυσίμων, χαμηλών ή/και μηδενικών εκπομπών άνθρακα. Επομένως, είναι ζωτικής σημασίας να περάσουμε σταδιακά από την τρέχουσα αβεβαιότητα, σε ένα προβλέψιμο περιβάλλον που θα καθοδηγεί τις μελλοντικές επενδύσεις και θα διασφαλίζει ανάλογες αποδόσεις».
Και συνέχισε: «Όλοι οι εμπλεκόμενοι με την ναυτιλία, πρέπει να συνεργασθούν προκειμένου να υιοθετηθούν οι βέλτιστες πρακτικές για την σημαντικότερη αλλαγή που έχει δρομολογηθεί στην ναυτιλία εδώ και έναν αιώνα».
Όσον αφορά στην Ελλάδα, τόνισε ότι «Η χώρα μας υποστηρίζει σθεναρά τις παγκόσμιες πρωτοβουλίες όπως την πρωτοβουλία CLEΑN ENERGY MARINE HUBS (CEMH) από τον ICS, για συντονισμό και συμμετοχή στις δράσεις για από – ανθρακοποίηση σε λιμάνια και ναυτιλία».
Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής επισήμανε, επίσης, την ανάγκη κοινής συμπόρευσης σε αυτή την προσπάθεια, με την χρήση δημοσίων και ιδιωτικών χρηματοοικονομικών μέσων και υποστήριξε ότι και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να στηρίξει την ανταγωνιστικότητα του ναυτιλιακού κλάδου και την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών.
Τέλος, αναφερόμενος στις θέσεις εργασίας στον ναυτιλιακό τομέα και στις ενδεχόμενες αρνητικές επιπτώσεις τόνισε ότι «Η τεχνολογική ανάπτυξη δεν πρέπει να οδηγήσει σε μείωση ή περιορισμό των θέσεων εργασίας, ενώ η υποστήριξη του ανθρώπινου δυναμικού της ναυτιλίας, θα πρέπει να αποτελεί βασική προτεραιότητα για τα επόμενα χρόνια».
Να σημειωθεί ότι, η εκδήλωση στόχευε στη δικτύωση και την ενημέρωση των φορέων της ελληνικής ναυτιλίας για τις λύσεις που προσφέρουν καινοτόμες επιχειρήσεις, με προτάσεις εναρμονισμένες και υποστηριζόμενες από το κανονιστικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Αισιόδοξοι στην AirAsia παρά τις πιέσεις από τις τιμές των καυσίμων
- Ευρωπαϊκό “πακέτο” 3,3 δισ. ευρώ στο Κίεβο για πυραύλους και drones
- Πτώση στις μετοχές της Tata λόγω της πρότασης της Shapoorji Pallonji
- Δεύτερη ευκαιρία για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα με επαναλειτουργία της πλατφόρμας
- Ψηφιακές διορθώσεις στο Κτηματολόγιο: Πώς αλλάζουν οι μεταβιβάσεις ακινήτων
- Επίθεση των Φρουρών της Επανάστασης σε δεξαμενόπλοιο στα Στενά του Ορμούζ
- Βουτιά για το γιεν παρά την αύξηση επιτοκίων από την Τράπεζα της Ιαπωνίας
- Wall Street: Ανοδικά καθώς το πετρέλαιο και οι αποδόσεις των ομολόγων υποχώρησαν
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








