Η Wordpay είναι από τους μεγαλύτερους παρόχους πληρωμών παγκοσμίως που χρησιμοποιείται από εμπόρους και καταναλωτές
Συμφωνία 24,2 δισ. δολαρίων σε μετρητά και μετοχές για την εξαγορά της Worldpay από την GTCR, υπέγραψε ο πάροχος πληρωμών Global Payments.
Στο πλαίσιο της τριμερούς συμφωνίας που ανακοινώθηκε την Πέμπτη, η GTCR, που αγόρασε μερίδιο 55% στην Wordpay από την FIS τον Ιούλιο του 2023 έναντι 18,5 δισ. δολαρίων θα λάβει το 59% της αξίας της συμφωνίας σε μετρητά και το υπόλοιπο σε μετοχές της Global Payments.
Μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας, η GTCR με έδρα το Σικάγο θα κατέχει περίπου 15% των μετοχών της Global Payments.
Η Wordpay είναι από τους μεγαλύτερους παρόχους πληρωμών παγκοσμίως που χρησιμοποιείται από εμπόρους και καταναλωτές για πληρωμές σε φυσικά και διαδικτυακά καταστήματα
Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το πρώτο εξάμηνο του 2026, εφόσον περάσει από τον έλεγχο της αντιμονοπωλιακής αρχής.
«Αμφιβάλλω αν αυτή η συμφωνία θα γινόταν υπό την προηγούμενη κυβέρνηση», δήλωσε ο Σάιμον Τέιλορ, μη εκτελεστικός διευθυντής της Global Digital Finance, αναφερόμενος στον έλεγχο της προηγούμενης αμερικανικής κυβέρνησης στον τομέα της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Τραμπ: Δεν είμαι δικτάτορας, αλλά πολλοί Αμερικανοί θα ήθελαν έναν
- My Market Local: Έφτασε τα 50 σε τέσσερα χρόνια-Ποια είναι τα επόμενα βήματα
- Ανακύκλωση στην Ελλάδα: Οσμή σκανδάλων με φόντο την αύξηση των ανταποδοτικών τιμών το 2026
- ΑΑΔΕ: Ευκαιρία για “κούρεμα” προστίμων έως και 75% στις εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις
- Καιρός: Ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο, τοπικές βροχές στα ορεινά – Το σκηνικό έως και το Σάββατο
- Σύγκρουση Γεωργιάδη – ΠΙΣ για αποχωρήσεις γιατρών από το ΕΣΥ
- ΕΣΗΕΑ: Καταδικάζει τις επιθέσεις κατά των Κουκάκη και Τριανταφύλλου, επειδή έκαναν ερωτήσεις
- Ευρωπαϊκές αγορές: Ποδαρικό στην εβδομάδα με απώλειες
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις