Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επένδυση στον χώρο των logistics στην Ελλάδα
Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι διαδικασίες για την έναρξη κατασκευής του Θριασίου Εμπορευματικού Κέντρου, σύμφωνα με την Goldair, της εταιρείες που μαζί με την ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ είναι ανάδοχοι του έργου.
Όπως ανέφεραν, το 2023, η εταιρεία “Θριάσιο Εμπορευματικό Κέντρο” κατέθεσε τον φάκελο αδειοδότησης του Κέντρου στο Υπουργείο Ανάπτυξης, ενώ οι τελικές μελέτες του έργου βρίσκονται σε φάση πλήρους ολοκλήρωσης με στόχο το έργο της μεγαλύτερης επένδυσης στον χώρο των logistics στην Ελλάδα και το δεύτερο μεγαλύτερο επενδυτικό σχέδιο εν γένει στην Αττική, μετά το Ελληνικό να ξεκινήσει εντός του 2024.
Με την ολοκλήρωσή του, το Κέντρο φιλοδοξεί να καταστήσει τη χώρα το επίκεντρο των συνδυασμένων μεταφορών και αποθήκευσης της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.
Τα χαρακτηριστικά του ΘΕΚ θα προσδώσουν νέα δυναμική στον τομέα των logistics στην Αττική, ενώ το κέντρο θα μπορεί να εξυπηρετήσει ένα ευρύ φάσμα διεθνούς και ευρωπαϊκού πελατολογίου, με αυξημένες και ιδιαίτερες απαιτήσεις, καθιστώντας την χώρα πόλο έλξης σύνθετων δραστηριοτήτων στον τομέα των διαμεταφορών και της ελαφράς μεταποίησης.
Όπως αναφέρουν στελέχη της Goldair, το ΘΕΚ περιλαμβάνει πολύ μεγάλες αποθήκες, μοναδικές σε μέγεθος και σε δυνατότητες για τα ελληνικά δεδομένα: σιδηροδρομική γραμμή εντός του κέντρου, container terminal, εγκαταστάσεις ΑΠΕ και πληθώρα άλλων υποστηρικτικών εγκαταστάσεων και κτηρίων που το καθιστούν μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Intertech: Από 18 Ιουνίου η περίοδος αποδοχής της δημόσιας πρότασης από την CD – MEDIA SE
- Howden Hellas: Νέος Senior Account Executive ο Τάσος Κουτσουμπής
- Ιράν – Φρουροί της Επανάστασης: Χτυπήσαμε το αρχηγείο της Μοσάντ
- Hisense: Επίσημος συνεργάτης του FIFA Club World Cup™ 2025
- RE/MAX: Οι περισσότεροι Έλληνες αγόρασαν το 2024 διαμερίσματα 76 έως 100 τ.μ.
- ΕΚΤ: Σε λειτουργία το νέο Σύστημα Διαχείρισης Εγγυήσεων του Ευρωσυστήματος
- Μ. Ανατολή: Οι ναυτιλιακές αρχίζουν να αποφεύγουν τα Στενά του Ορμούζ, ενώ αυξάνονται τα ναύλα
- Μαρία Ρίτα Γκάλι (ΔΕΣΦΑ): Οι υποδομές φυσικού αερίου διασφαλίζουν ότι έχουμε αξιόπιστη ενέργεια
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις