H Goldman Sachs γίνεται πιο επιθετική στις προβλέψεις της για τις αυξήσεις των επιτοκίων από τη Fed για τις επόμενες συνεδριάσεις.
Ο αμερικανικός οίκος αναμένει πλέον αυξήσεις της τάξεως των 50 μονάδες βάσης στη συνεδρίαση του Μάϊου και του Ιουνίου, έναντι αυξήσεων κατά 25 μονάδων βάσης που εκτιμούσε προγενέστερα.
Μετά από τις διαδοχικές αυξήσεις των 50 μ.β. , η Fed θα επιστρέψει στις επόμενες συνεδριάσεις της στην πεπατημένη με αυξήσεις επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης στις τέσσερις τελευταίες συνεδριάσεις του 2022. Συνολικά θα γίνουν επτά αυξήσεις φέτος, πρόβλεψη του την τοποθετεί εκτός consensus.
Ο επενδυτικός οίκος προβλέπει για το 2023 ότι θα μειωθεί και άλλο ο ρυθμός των αυξήσεων της Fed με τρεις επιπρόσθετες αυξήσεις, με το τελικό επιτόκιο παρεμβάσεις της να διαμορφώνεται σε 3% – 3,25%.
Η αμερικανική τράπεζα πιστεύει ότι η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και η αυστηροποίηση των χρηματοοικονομικών συνθηκών στις αγορές αποτελούν πτωτικούς κινδύνους της για τις προβλέψεις της για τις διαδοχικές αυξήσεις των 50 μονάδων βάσης.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ανεπηρέαστα τα ελληνικά ομόλογα από τη γαλλική κρίση
- Ο Κυριάκος σκέφτεται να ιδρύσει ένα ακόμα υπουργείο: «Ερευνας»
- ElvalHalcor: Αλουμίνιο υψηλών προδιαγραφών, για την κατασκευή πολεμικών πλοίων από τη Naval Group
- Στάρμερ: Καταγγέλλει την εμπρηστική ρητορική Μασκ σε διαδήλωση ακροδεξιών στο Λονδίνο
- Eυρωπαϊκές αγορές: Κέρδη μετά τη συμφωνία ΗΠΑ – Κίνας για TikTok
- Δικαιοσύνη για Τέμπη: Πιο «τυφλή» δε γίνεται
- ΓΣΕΕ: Απεργία την 1η Οκτωβρίου – Ζητάει απόσυρση 13ώρου και συλλογικές συμβάσεις
- Πόπη Σεμερτζίδου (σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ): «Θέλω να μας αφήσουν ήσυχους»
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις