H Goldman Sachs γίνεται πιο επιθετική στις προβλέψεις της για τις αυξήσεις των επιτοκίων από τη Fed για τις επόμενες συνεδριάσεις.
Ο αμερικανικός οίκος αναμένει πλέον αυξήσεις της τάξεως των 50 μονάδες βάσης στη συνεδρίαση του Μάϊου και του Ιουνίου, έναντι αυξήσεων κατά 25 μονάδων βάσης που εκτιμούσε προγενέστερα.
Μετά από τις διαδοχικές αυξήσεις των 50 μ.β. , η Fed θα επιστρέψει στις επόμενες συνεδριάσεις της στην πεπατημένη με αυξήσεις επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης στις τέσσερις τελευταίες συνεδριάσεις του 2022. Συνολικά θα γίνουν επτά αυξήσεις φέτος, πρόβλεψη του την τοποθετεί εκτός consensus.
Ο επενδυτικός οίκος προβλέπει για το 2023 ότι θα μειωθεί και άλλο ο ρυθμός των αυξήσεων της Fed με τρεις επιπρόσθετες αυξήσεις, με το τελικό επιτόκιο παρεμβάσεις της να διαμορφώνεται σε 3% – 3,25%.
Η αμερικανική τράπεζα πιστεύει ότι η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και η αυστηροποίηση των χρηματοοικονομικών συνθηκών στις αγορές αποτελούν πτωτικούς κινδύνους της για τις προβλέψεις της για τις διαδοχικές αυξήσεις των 50 μονάδων βάσης.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Σπάει κάθε φράγμα η καθαρή περιουσία του Έλον Μασκ – Τι δείχνουν τα τελευταία στοιχεία
- Στην «ανηφόρα» το πετρέλαιο με τον Τραμπ να δηλώνει πως «βλέπει» πόλεμο με τη Βενεζουέλα
- Οι διαρθρωτικές αλλαγές που έφεραν οι ηλεκτρονικές πληρωμές στην ελληνική οικονομία
- Ο χρυσός έφερε στα «ταμεία», κέρδη άνω του 1% στην εβδομάδα
- Οι ΗΠΑ προχώρησαν σε δεύτερη κατάσχεση δεξαμενόπλοιου της Βενεζουέλας
- Γιατί η Λαγκάρντ «βλέπει» χαμηλότερες τιμές ενέργειας και αποκλιμάκωση πληθωρισμού
- «Φρένο» βάζει η Stellantis στις επενδύσεις της στην Ευρώπη
- Γενική συνέλευση αγροτών στη Νίκαια για τις επόμενες δράσεις τους στα Τέμπη
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








