H Goldman Sachs διατηρεί την επιφυλακτική στάση της για τις αγορές μετοχών για τις ΗΠΑ και ακόμη περισσότερο για την Ευρώπη το επόμενο τρίμηνο, καθώς παραμένει με συστάσεις underweight και προβλέπει ότι είναι πολύ ακόμη πολύ νωρίς για να ξεχάσουν οι αγορές τους φόβους περί επερχόμενης ύφεσης.
Τα μακροοικονομικά στοιχεία την περασμένη εβδομάδα ήταν πιο ήπια και το πραγματικό ΑΕΠ των ΗΠΑ το δεύτερο τρίμηνο ήταν χαμηλότερο από τις εκτιμήσεις αλλά και τα στοιχεία για την Κίνα επιβραδύνθηκαν απότομα.
Ταυτόχρονα, ο πυρήνας του πληθωρισμού στην ΕΕ και τις ΗΠΑ συνέχισε να επιταχύνεται, ενώ οι οικονομολόγοι του οίκου έχουν υποβαθμίσει την Ευρώπη για να λάβουν υπόψη τους μια ήπια ύφεση στο δεύτερο εξάμηνο λόγω των αδύναμων στοιχείων και της ανανεωμένης πολιτικής αβεβαιότητας στην Ιταλία.

Oι συστάσεις για τον δείκτη S&P 500 είναι underweight (υποαπόδοση σε σχέση με την αγορά) για το επόμενο τρίμηνο και το δωδεκάμηνο και οι τιμές-στόχοι είναι στις 4.000 μονάδες και στις 4.300 μονάδες αντίστοιχα, με τα περιθώρια ανόδου να είναι αρνητικό στο -3% για την βραχυπρόθεσμη περίοδο και 11% περίπου για τους δώδεκα μήνες.
Για τις ευρωπαϊκές μετοχές και τον δείκτη Stoxx Europe 600, οι συστάσεις είναι υποαπόδοση για το επόμενο τρίμηνο αλλά και σύσταση υπεραπόδοσης για το επόμενο δωδεκάμηνο με τιμές-στόχους στις 390 μονάδες και τις 460 μονάδες, αντίστοιχα και αρνητικό περιθώριο ακόμη 10% αλλά και θετικό 8,5%, αντίστοιχα στο δωδεκάμηνο.
Για τις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων, από το 2,64% το αμερικανικό 10ετές θα κινηθεί σε 3,27% το επόμενο διάστημα και σε 3,15% στο δωδεκάμηνο. Το γερμανικό bund θα διαμορφωθεί από το 0,83% σε 1,52% το επόμενο εξάμηνο και θα είναι στο 1,60% το επόμενο δωδεκάμηνο.
«Πιστεύουμε ότι τα ριψοκίνδυνα περιουσιακά στοιχεία έχουν υποστηριχθεί από τα χαμηλότερα πραγματικά επιτόκια, τα 10ετή πραγματικά επιτόκια των ΗΠΑ έχουν σχεδόν επιστρέψει στο μηδέν, και αυτό το περιβάλλον τείνει να είναι το καλύτερο για την απόδοση των ριψοκίνδυνων περιουσιακών στοιχείων και έχει ευνοήσει ορισμένες μετοχές.
Όμως, θεωρούμε ότι η αγορά μπορεί να έχει εφησυχάσει πολύ νωρίς σε σχέση τους κινδύνους ύφεσης λόγω των προσδοκιών για μια πιο χαλαρή στάση νομισματικής πολιτικής. Οι κυκλικές μετοχές των ΗΠΑ έχουν υποχωρήσει σχεδόν 50% έναντι των αμυντικών από το χαμηλό τους στις αρχές Ιουλίου και ο δείκτης S&P 500 έχει επίσης υπεραποδώσει σημαντικά έναντι των ομολόγων και συνολικά οι αγορές μετοχών δεν έχουν τιμολογήσει πλήρως την ύφεση», συμπεραίνει η Goldman Sachs.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Qualco: Πως κατανεμήθηκαν οι μετοχές στην δημόσια προσφορά – Στις 15 Μαΐου στο Χρηματιστήριο
- EKT σε τράπεζες: Αξιολογήστε την έκθεση στο δολάριο
- Ερώτηση 8 βουλευτών της ΝΔ στον Λιβάνιο για σταυρό προτίμησης στις εκλογές
- Alpha Trust Ανδρομέδα: Διανέμει μέρισμα 0,329 ευρώ ανά μετοχή
- Ευρωπαϊκές αγορές: Έκλεισαν με απώλειες, τέλος στο θετικό σερί από τον Stoxx
- Πιερρακάκης: Επεκτείνουμε το επενδυτικό clawback ως το 2030
- Νέο mega deal Τραμπ: Το Κατάρ αγοράζει αεροσκάφη 200 δισ. δολαρίων από την Boeing
- ΟΛΘ: Εκτός ΔΣ μετά από 5 χρόνια ο εκτελεστικός πρόεδρος Αθανάσιος Λιάγκος
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις