Επιχειρήσεις

Google: Η ιταλική Moltiply κατέθεσε μήνυση και ζητά αποζημίωση 3 δισ. ευρώ

Financialreport.gr

Επικαλούμενη την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που αναγνωρίζει τη δεσπόζουσα θέση του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού

Μήνυση κατά της Google υπέβαλε η ιταλική Moltiply, ζητώντας αποζημίωση 2,97 δισ. ευρώ (3,34 δισ. δολάρια) για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης, επικαλούμενη την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που αναγνωρίζει τη δεσπόζουσα θέση του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού.

Σύμφωνα με το Reuters, η ιταλική εταιρεία, στην οποία ανήκει η δημοφιλής ιταλική ιστοσελίδα σύγκρισης τιμών Trovaprezzi.it, οι ενέργειες της Google εμπόδισαν την ανάπτυξη της θυγατρικής της 7Pixel μεταξύ 2010 και 2017, ευνοώντας αντ’ αυτού την Google Shopping.

Η μήνυση κατατέθηκε σε δικαστήριο του Μιλάνου, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας Corriere della Sera.

«Διαφωνούμε έντονα με αυτές τις εξωφρενικές αξιώσεις αποζημίωσης που υποτιμούν αυτήν την επιτυχημένη και αναπτυσσόμενη βιομηχανία» ανέφερε εκπρόσωπος της Google στο Reuters.

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέβαλε πρόστιμο στην Google το 2017 επειδή χρησιμοποιούσε τη δική της υπηρεσία σύγκρισης τιμών για να κερδίσει πλεονέκτημα έναντι μικρότερων ευρωπαϊκών εταιρειών.

Τον Σεπτέμβριο ο αμερικανικός κολοσσός έχασε την τελική έφεση κατά του προστίμου των 2,42 δισ. ευρώ.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu