Αντιμέτωπη με πιθανή πώληση του Chrome και του Ad Manager μετά την ετυμηγορία
Η Alphabet, μητρική της Google, υπέστη σημαντική ήττα στο πεδίο του ανταγωνισμού, καθώς ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ έκρινε ότι η εταιρεία παραβίασε τους νόμους περί αντιμονοπωλίου, διατηρώντας παράνομα μονοπωλιακή θέση σε δύο αγορές διαδικτυακής διαφημιστικής τεχνολογίας, όπως μεταδίδει το Reuters.
Η απόφαση εκδόθηκε από την ομοσπονδιακή δικαστή Leonie Brinkema στη Βιρτζίνια, η οποία διαπίστωσε ότι η Google μονοπώλησε παράνομα τις αγορές των «ad servers» για εκδότες και των «ad exchanges» για διαφημιζόμενους, παραβιάζοντας τις διατάξεις του νόμου Sherman Act.
Η υπόθεση, που εξετάστηκε επί τρεις εβδομάδες, ήταν μία από τις πιο σημαντικές αντιμονοπωλιακές δίκες της τελευταίας δεκαετίας, με το υπουργείο Δικαιοσύνης και συμμαχία πολιτειών να κατηγορούν την Google για μονοπωλιακές πρακτικές, όπως εξαγορές ανταγωνιστών και περιορισμούς που εγκλωβίζουν τους πελάτες στα προϊόντα της.
Η απόφαση ανοίγει το δρόμο για την επιβολή δομικών μέτρων κατά της Google. Το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει ήδη προτείνει την πώληση του Google Ad Manager, της πλατφόρμας που διαχειρίζεται την αγορά και πώληση διαφημίσεων, προκειμένου να αποκατασταθεί ο ανταγωνισμός στην αγορά.
Επιπλέον, η Google αντιμετωπίζει άλλη μία αγωγή στην Ουάσιγκτον, όπου το υπουργείο Δικαιοσύνης ζητά την πώληση του δημοφιλούς προγράμματος περιήγησης Chrome και τη λήψη μέτρων για τον περιορισμό της κυριαρχίας της στην αναζήτηση στο διαδίκτυο.
Η Google, η οποία αντλεί πάνω από το 80% των εσόδων της από τη διαφήμιση, ενδέχεται να αντιμετωπίσει σημαντικές οικονομικές συνέπειες από την ενδεχόμενη πώληση του Google Ad Manager. Επιπλέον, η προτεινόμενη πώληση του Chrome, ενός από τα πιο πολύτιμα περιουσιακά της στοιχεία, θα μπορούσε να αποτιμηθεί έως και 20 δισεκατομμύρια δολάρια.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Αδειοδότηση για το αεροδρόμιο ελαφρών αεροσκαφών Ικαρος στην Κωπαΐδα
- Παρακολούθηση Επιδόσεων Τοπικής Αυτοδιοίκησης: Σε λειτουργία ο κόμβος για διαφάνεια και αξιολόγηση δήμων
- Ευρωπαϊκές αγορές: Έκλεισαν με κέρδη, κόντρα στην άνοδο του πετρελαίου
- Χατζηδάκης για Κοινωνικό Κλιματικό Ταμείο: 5,3 δισ. ευρώ για περιβάλλον, στέγαση και μεταφορές
- Πιερρακάκης με Φατίχ Μπιρόλ (IEA) στο Παρίσι για την ενεργειακή ασφάλεια
- Space Hellas: Πιστοποίησε τις υπηρεσίες Managed Security Services ως Cisco Powered Services
- Ξεκίνησε η δίκη της Άννας – Μισέλ Ασημακοπούλου για τη διαρροή emails των απόδημων – Δήλωσε άγνοια
- Μουζάκης: Στις 7 Απριλίου η ΓΣ για μείωση μετοχικού κεφαλαίου με συμψηφισμό ζημιών
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








