Ολες οι νέες ονομασίες θα εμφανιστούν στους χάρτες μόλις ενημερωθεί το Σύστημα Πληροφοριών Γεωγραφικών Ονομάτων
Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Google, η εταιρεία προετοιμάζεται να προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές στο Google Maps, ανταποκρινόμενη στην εκτελεστική εντολή του Προέδρου Trump της 20ής Ιανουαρίου. Οι αλλαγές αφορούν τη μετονομασία του Κόλπου του Μεξικού σε “Gulf of America” και του όρους Denali σε “Mount McKinley”.
Όπως ανέφερε η εταιρεία μέσω της πλατφόρμας X, οι νέες ονομασίες θα εμφανιστούν στους χάρτες μόλις ενημερωθεί το Σύστημα Πληροφοριών Γεωγραφικών Ονομάτων (Geographic Names Information System – GNIS). Η Google διευκρίνισε ότι “ακολουθεί μακροχρόνια πρακτική εφαρμογής αλλαγών ονομάτων όταν αυτά έχουν ενημερωθεί σε επίσημες κυβερνητικές πηγές”.
Το Υπουργείο Εσωτερικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι σχεδιάζει να ακολουθήσει την εκτελεστική εντολή για την υλοποίηση των αλλαγών ονομασίας. Συγκεκριμένα, το Υπουργείο δήλωσε την Παρασκευή ότι το Συμβούλιο Γεωγραφικών Ονομάτων των ΗΠΑ εργάζεται για την άμεση ενημέρωση της επίσημης ομοσπονδιακής ονοματολογίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Google διευκρίνισε πως στις περιπτώσεις όπου τα ονόματα διαφέρουν μεταξύ χωρών, οι χρήστες του Maps βλέπουν το επίσημο τοπικό όνομα, ενώ ο υπόλοιπος κόσμος βλέπει και τις δύο ονομασίες. Αυτή η πρακτική θα εφαρμοστεί και στη συγκεκριμένη περίπτωση.
Σχετικά με το όρος Denali, είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι έφερε το όνομα Mount McKinley μέχρι το 2015, όταν και πραγματοποιήθηκε η τελευταία αλλαγή της ονομασίας του.
Όσον αφορά την Apple, εκπρόσωπος της εταιρείας δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος σε ερώτημα του The Verge για να σχολιάσει τα σχέδια της εταιρείας σχετικά με το Apple Maps και τις επικείμενες αλλαγές ονομασίας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας: Σε άλλον βγάλανε το όνομα, όμως άλλος έχει τη χάρη και την ευθύνη
- Το σχέδιο τριετίας του Υπερταμείου για εκσυγχρονισμό υποδομών, προσέλκυση επενδυτών και έμφαση στη νέα οικονομία – Στόχος μερίσματα 700 εκατ. στο Δημόσιο
- Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΤΟΥ Ν. 3556/2007: Γνωστοποίηση Σημαντικών Συμμετοχών Ν. 3556/2007
- Ο Τραμπ «αδειάζει» τον Ρούμπιο: Το Ισραήλ δεν ανάγκασε τις ΗΠΑ να επιτεθούν στο Ιράν – To «καρφί» για τον Στάρμερ
- Ευρωπαϊκές αγορές: Η μεγαλύτερη πτώση για τον Stoxx 600 από τον Απρίλιο του 2025
- Η Lufthansa αναστέλλει τις πτήσεις προς και από Λάρνακα έως τις 6/3
- ElvalHalcor: Στα 109,5 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το 2025, μέρισμα 0,11 ανά μετοχή
- Ενέδρα και άγριος ξυλοδαρμός στον επικεφαλής της Cepal
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








