Αυξήθηκαν κατά 54,4% σε σχέση με τον αντίστοιχο διάστημα πέρυσι - Οι αιτίες
Σύμφωνα με την ανάλυση που πραγματοποίησε το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής (ΓΠΚΒ) οι κενές θέσεις εργασίας αυξάνονται παρά τη μείωση της ανεργίας, που υπολογίστηκε σε μονοψήφιο ποσοστό 9,6% τον Ιούνιο. Έτσι, διαπιστώνεται ότι δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, παρά το όποιο διαθέσιμο εργατικό δυναμικό υπάρχει ακόμα.
Έτσι, τα κενά στις θέσεις εργασίας παραμένουν φλέγον ζήτημα καθώς οι κενές θέσεις αυξάνονται παρά τη μείωση του ποσοστού ανεργίας. Οι αιτίες εντοπίζονται στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων, στην έλλειψη δεξιοτήτων από την πλευρά των εργαζομένων, αλλά και στη φυγή των νέων στο εξωτερικό.
Σύμφωνα με την έρευνα του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ), με στοιχεία β’ τριμήνου του τρέχοντος έτους, που καταγράφηκαν και στη Eurostat oι κενές θέσεις ανέρχονται σε 53.814.
O αριθμός αυτός, είναι κατά 54,4% αυξημένος συγκριτικά με πριν από ένα έτος, με τα μεγαλύτερα προβλήματα να εντοπίζονται στον Τουρισμό (16,4%). Ακολουθούν ο Δημόσιος Τομέας, (Δημόσια Διοίκηση, Άμυνα και Κοινωνική Ασφάλιση) (14,6%) και οι Διοικητικές και Υποστηρικτικές Δραστηριότητες (13,7%).
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Νετανιάχου: Καλεί του Ιρανούς να εγκαταλείψουν την Τεχεράνη
- Γαλλία: Έκλεισε τα περίπτερα ισραηλινών αμυντικών εταιρειών στο Σαλόνι Αεροναυπηγικής του Μπουρζέ
- Spitogatos – αποδόσεις ακινήτων: Οι υψηλότερες της Αθήνας σε Πατησίων και Αχαρνών
- Ιστορική στιγμή για τη MAN η έναρξη παραγωγής ηλεκτρικών φορτηγών
- Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος N. Αλούπης, πρώην CEO της Motorola Hellas
- Πούτιν με Ερντογάν: Η σύρραξη Ισραήλ – Ιράν πρέπει να τερματιστεί άμεσα
- United Media: Πήρε έγκριση από την Κομισιόν για την εξαγορά του 50% του Alpha TV
- Ιμάμογλου: Ποινή φυλάκισης 7 ετών και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων ζητά ο εισαγγελέας
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις